avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 347 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua. In urma ultimului proces pe care l-am avut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua. In urma ultimului proces pe care l-am avut cu fostul ...

Buna ziua. In urma ultimului proces pe care l-am avut cu fostul partner cu,care am doi copii. S-a decis ca,custodia sa fie in comun,domiciuliul copiilor s-a stabilit la domiciliul tatalui (acesta fiind in acel moment la bunicii paterni acolo unde au locuit copiii in acest timp )si ca eu sa am dreptul de a calatorii in strainatate cu,copiii fara acordul lui(aici unde locuiesc eu).Problema este ca in acest timp el nu a respectat nimic din aceasta hotarare.Intre timp el s-a recasatorit,si-a schimbat domiciuliul si a despartit si cei doi copii. Unul ramanand la bunici si pe celalat l-a luat cu el la locuinta actualei sotii.Alocatiile copiilor le-a transferat pe numele lui desi erau pe numele meu. M-a blocat pe toate conturile de socializare ale copilui de pe care eu tineam legatura mereu cu,copilul pana in acest moment si nu am acces nici macar pe telefonul tatalui de a vb cu,copilui.practic el se comporta ca si cum eu nu exist. Nu stiu nimic din ceea ce se intampla cu copiii mei
.tot ceea ce am aflat este de la bunica copiilor. Va rog frumos sa imi raspundeti cum a-si putea proceda in acest caz pentru a imi recastiga copiii si drepturile pe care el mi le neaga. Ce am de facut si daca am vreo sansa ca ei sa locuiasca cu mine aici in Strainatate unde eu am domiciuliul de cativa ani. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 09:56, 2 Octombrie 2020
Unii va vor da un sfat, altii alt sfat, dar singura optiune este sa consultati un avocat! Acesta va va sfatui si va va reprezenta in instanta, pt. ca numai instanta il va putea obliga pe fostul sot sa respecte cele decise la divort.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Numai prin intermediul instantei de judecata veti schimba cele dispuse initial si care nu mai corespund actualei situatii de fapt.

Ceea ce insemnna ca trebuie sa formulati actiune la instanta competenta de la domiciliul minorilor si sa solicitati stabilirea locuintei la dvs sau un program exact de mentinere a legaturilor personale care sa implice atat vizitele propriu zise, vacante cat si contact telefonic/apel video cu minorii
Pentru a avea câştig de cauză, în instanţă trebuie să depuneţi dovezi. Trebuie să demonstraţi că minorii şi-au schimbat adresa, că sunt despărţiţi fraţii şi că vi se interzice să comunicaţi cu ei.De aceea, trimiteţi sms tatălui, prin care îl rugaţi să vă răspundă dacă a schimbat telefonul copilului, să vă dea noul număr, să-l întrebaţi ce fac copiii, să-i scrieţi că aţi încercat să-i apelaţi, dar ceva s-a întâmplat cu telefoanele, că nu răspund, etc.Totul trebuie scris pe un ton amical, fără jigniri sau reproşuri. Listaţi acest sms.Listaţi răspunsul sau, dacă nu există răspuns, repetaţi sms-ul sau scrieţi email sau intraţi pe facebook-ul lui şi scrieţi şi acolo, faceţi captură după mesaj.La fel, înregistraţi convorbirea cu bunica copiilor, o treceţi pe CD şi puteţi să transcrieţi şi convorbirea pe hârtie.
În curând, vine o scurtă vacanţă pentru şcolarii din clasele primare. Scrieţi-i că veniţi în ţară în acea perioadă şi să pregătească copiii să-i luaţi cu dvs.Specificaţi că veţi face chiar şi test COVID înainte de a-i lua, pentru a nu exista scuze. Vedeţi ce răspunde sau dacă nu răspunde, repetaţi mesajul.Puteţi specifica , că absenţa răspunsului înseamnă refuzul său la cererea dvs.
Fără toate astea, e cuvântul dvs. contra cuvântului său.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua .pentru incalcarea hotararii judecatoresti si pentru ... Rinti Rinti Buna ziua .pentru incalcarea hotararii judecatoresti si pentru faptul ca fostul sot a despartit cei doi copii pe care ii avem ,cum trebuie sa procedez. Cum pot ... (vezi toată discuția)
Dreptul parintilor aflati in proces de obtinerea custodiei titi2013 titi2013 Fiica mea, in urma divortului a obtinut custodie comuna asupra copilului ( 4 ani), cu drepturile tatalui cei revin conform deciziei, printre care si luarea ... (vezi toată discuția)
Sentinta civila 1 narcisa29 narcisa29 Admite in parte cererea reconventionala precizata, formulata de paratul reclamant reconventional... si in consecinta - Dispune ca autoritatea parinteasca cu ... (vezi toată discuția)