avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 370 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Traiesc de aproximativ 8 ani cu o femeie in ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Traiesc de aproximativ 8 ani cu o femeie in concubinaj ...

Buna ziua,
Traiesc de aproximativ 8 ani cu o femeie in concubinaj si avem o fetita impreuna. In momentul de fata am achizitionat o casa prin credit ipotecar si doresc sa stiu daca, in viitor ma despart de ea, si imi solicita pensie alimentara pentru copil, iar eu la un moment dat doresc sa vand casa, din pretul vanzarii casei, trebuie sa platesc un sfert la pensia alimentara?
Mentionez ca acel credit ipotecar este in desfasurare, si, la vanzarea imobilului ar trebui sa sting creditul, iar diferenta(daca imi va ramane ceva) imi ramane mie.

Va multumesc frumos!
O zi buna
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:21, 2 Octombrie 2020
din pretul vanzarii casei, trebuie sa platesc un sfert la pensia alimentara?

nu, in niciun caz. pensie se plateste din venitul pe care il castigati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie casa in concubinaj trandafirclaudiu trandafirclaudiu Buna ziua, Traiesc de aproximativ 7 ani cu o femeie in concubinaj si avem o fetita impreuna. In momentul de fata sunt in proces de achizitie al unei case prin ... (vezi toată discuția)
Divort la notar - neintelegere partaj bunuri imobiliare amir10 amir10 Buna ziua, Pe 21 august, am divortat la notariat de comun acord in luna august (avem si un copil de 2 ani care a ramas in ingrijirea mea). Ne-am inteles ... (vezi toată discuția)
Achizitionare casa cu credit Aurel88 Aurel88 Buna ziua! Eu si prietena mea dorim sa achizitionam o casa. Jumatate din pretul casei ni-l ofera tatăl meu, iar cealalta jumatate prin credit ipotecar pe ... (vezi toată discuția)