avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... procedura civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

procedura civila

buna ziua as avea si eu o intrebare.o prietena a fost concediata pe motiv de parasirea locului de munca cu 17 nemotivate dar neavand cercetare prealabila.a dat in judecata firma si a castigat anularea deciziei de concediere.intrebarea mea este :se anuleaza nemotivatele?pt ca angajatorul nu le-a anulat si i s-a predat statul de plata cu nemotivate.multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:45, 30 Decembrie 2009
Daca concedierea a fost disciplinara pentru absente nemotivate, dar angajatul considerand ca desfacerea contractului individual de munca a fost ilegala a dat in judecata angajatorul si a castigat, normal ar fi ca acele absente nemotivate sa nu mai existe. Daca angajatorul a invocat in proces motivul concedierii disciplinare si s-a luat act de acest lucru, instanta ar fi trebuit sa se pronunte si cu privire la acest aspect.
da dar decizia de concediere continea 17 nemotivate iar instanta la pronuntarea sentintei nu a specificat anularea nemotivatelor ci anularea deciziei si angajatorul spune ca el nu trebuie sa le anuleze.multumesc
Daca nu s-a facut referire la acele absente nemotivate, instanta nu s-a pronuntat in vreun fel, atunci sunt valabile! Oricum, ceva nu este in regula!
Este corecta decizia instantei de judecata... instanta a anulat decizia de concediere intrucat procedura de aplicare a sanactiunii nu indeplinea conditiile de fond sau de forma prevazute de lege.
Instanta nu poate anula absentele nemotivate, prin urmare acestea raman valabile.
multumesc pentru raspuns,dar ce se poate face in privinta aceasta pentru ca daca nemotivatele nu sunt anulate nu se pot face demersurile pentru somaj

Alte discuții în legătură

Concediere abuziva- in urma hotărârii definitive a ca brasov ... Vasiledumitru58 Vasiledumitru58 Concediere abuziva- in urma hotărârii definitive a CA Brasov a fost anulata decizia de concediere pe baza presupuselor absente nemotivate, care s-au dovedit ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in litigii de munca (anulare decizie de concediere) liliaxinte liliaxinte Am fost angajata la o firma pana in septembrie 2012, cand am fost concediata ilegal. Din acest motiv am dat firma in judecata si am solicitat anularea ... (vezi toată discuția)
Reintegrare costel58 costel58 In urma castigarii unui proces de concediere s-a dispus reintegrarea pe pozitia detinuta anterior. Ulterior angajatorul,fara sa anunte, activeaza contractul ... (vezi toată discuția)