avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce plangere pot sa depun sa il oblig pe tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce plangere pot sa depun sa il oblig pe tatal copilului sa plateasca ...

Ce plangere pot sa depun sa il oblig pe tatal copilului sa plateasca pensia? Fetita il cunoaste,tine legătura, eu am alta relatie, si el alta din care mai are un copil. In 5 ani el nu ne-a prea anutat cu nimic,fetita sufera de un fel de rahitism,face kinetoterapie,am nevoie de ajutor. Am inteles ca trebuie sa depun o plangere la sectia de poliție,cum ar trebui formulata tinand cont ca noi nu am fost casatoriti si nici nu a fost obligat de lege sa ne dea pensie alimentara?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Maya-Sofia , utilizator 16:02, 6 Octombrie 2020
Politia nu va poate ajuta,
Discutati cu un avocat si il chemati in instanta pentru plata pensiei alimentare.
Dupa ce obtineti hotarare favorabila si nu doreste sa plateasca, va adresati unui executor judecatoresc si acesta o sa puna poprire pe veniturile acestuia.
Copilul a fost recunoscut de acesta?
Da,a fost recunoscut,el nici macar nu este in țară, am nevoie mereu de aprobare si semnatura de la el pentru gradinita,medic sau altele. Nu imi permit avocat,asta e problema,daca depun singura o reclamatie la Parchet nu pot sa ma reprezint singura? El este plecat de vreo 2 ani dincolo,de atunci abia de 3 ori mi-a trimis cate ceva.
Poate va ajuta cineva cu un model de formulare a acestei cereri de chemare in instanta ( sau gasiti un model pe net-dar nu stiu cat sunt de bune) pentru ca eu nu stiu sa fac una.
Si nu stiu cat va poate ajuta plangerea la parchet fara actiunea in instanta si obtinerea unei hotarari favorabile.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu aveti ce sa depuneti la parchet atat timp cat nu aveti o hotărâre judecătorească prin care sa fie obligat la plata pensiei de întreținere. Întâi va adresați instanței și apoi în cazul în care nu achita pensia formulati plângere penală și va adresați unui executor judecătoresc.
Multumesc frumos!!

Alte discuții în legătură

Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina ... Marius Mocanu Marius Mocanu Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina mea (mama fetei) a fugit cu altcineva în Italia, și nu vrea să îmi dea procura,și nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara simonaandree simonaandree Am o fetita de 3 ani si doresc ajutor financiar din partea tatalui fetitei.nu am foat casatoriti a recunoscut copilul la starea civila fiind pe numele lui si ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva Oananatalia06 Oananatalia06 Cum as putea sa obtin o custodie exclusiva? Daca Eu am o plangere penala pt vatamare si o sesizare facuta cu 5 luni in urma pentru injurii ,mesaje de ... (vezi toată discuția)