avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce plangere pot sa depun sa il oblig pe tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce plangere pot sa depun sa il oblig pe tatal copilului sa plateasca ...

Ce plangere pot sa depun sa il oblig pe tatal copilului sa plateasca pensia? Fetita il cunoaste,tine legătura, eu am alta relatie, si el alta din care mai are un copil. In 5 ani el nu ne-a prea anutat cu nimic,fetita sufera de un fel de rahitism,face kinetoterapie,am nevoie de ajutor. Am inteles ca trebuie sa depun o plangere la sectia de poliție,cum ar trebui formulata tinand cont ca noi nu am fost casatoriti si nici nu a fost obligat de lege sa ne dea pensie alimentara?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Maya-Sofia , utilizator 16:02, 6 Octombrie 2020
Atunci mergeti doar pe pensie si atat. Nu stiu daca aveti vreo hotarare anterioara, daca a mai decis vreo instanta ceva privitor la copil.
[ link extern ]
[ link extern ]
Ar trebui sa aveti ceva indrumare juridica, macar la redactare, sa intelegeti cum functioneaza.
Opinia mea este ca , in situatia in care veti opta doar pentru o actiune privind stabilirea pensiei de intretinere, veti ramane cu doua probleme nerezolvate din punct de vedere legal ( stabilite prin hotarare judecatoreasca), adica care dintre cei doi parinti ai copilului exercita autoritatea parinteasca asupra acestuia si la care dintre cei doi parinti locuieste copilul.
Prin urmare , tinand seama ca aveti interesul sa obtineti rapid chiar si provizoriu o pensie de intretinere pentru copil, apreciez ca sunt necesare 2 actiuni concomitente si anume ordonanta presedintiala stabilire pensie minor si actiune pe dreptul comun cu 3 capete de cerere, respctiv stabilire locuinta minor, exercitare parinteasca minor si stabilire pensie in favoarea minorului.
Ma indoiesc insa ca va puteti descurca fara ajutorul unui avocat, macar constand in consultanta juridica si redactarea actiunilor.
Am inteles,multumesc frumos!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara simonaandree simonaandree Am o fetita de 3 ani si doresc ajutor financiar din partea tatalui fetitei.nu am foat casatoriti a recunoscut copilul la starea civila fiind pe numele lui si ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva Oananatalia06 Oananatalia06 Cum as putea sa obtin o custodie exclusiva? Daca Eu am o plangere penala pt vatamare si o sesizare facuta cu 5 luni in urma pentru injurii ,mesaje de ... (vezi toată discuția)
Pot iesi din tara cu copilul? virgo19 virgo19 Buna seara! Va rog sa ma ajutati cu o informatie, pentru ca vreau sa fiu sigura... Am o fetita de 1 an si 9 luni, si sunt despartita de tatal ei. Nu am ... (vezi toată discuția)