avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce plangere pot sa depun sa il oblig pe tatal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce plangere pot sa depun sa il oblig pe tatal copilului sa plateasca ...

Ce plangere pot sa depun sa il oblig pe tatal copilului sa plateasca pensia? Fetita il cunoaste,tine legătura, eu am alta relatie, si el alta din care mai are un copil. In 5 ani el nu ne-a prea anutat cu nimic,fetita sufera de un fel de rahitism,face kinetoterapie,am nevoie de ajutor. Am inteles ca trebuie sa depun o plangere la sectia de poliție,cum ar trebui formulata tinand cont ca noi nu am fost casatoriti si nici nu a fost obligat de lege sa ne dea pensie alimentara?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Maya-Sofia , utilizator 16:02, 6 Octombrie 2020
Nu la parchet, la instanta de judecata intai, sa obtineti o hotarare. E mai dificil cu domnul in strainatate, va trebuie domiciliu, loc de munca, dovezi, eventual traduceri acte.
Gasiti pe net modele de cereri, inclusiv pe portalul instantelor de judecata, insa nu asta e dificultatea. Succes!
Acțiune pentru exercitarea autorității părintești (cereți autoritate exclusivă), stabilirea locuinței copilului și stabilirea pensiei de întreținere. Dacă nu achită de bună voie, aveți posibilitatea să-l executați silit.
Multumesc frumos
Nu vad temeiuri pentru autoritate exectitata doar de dv., introducerea acestor actiuni fara motive temeinice este vazuta prost de instante, aproape de abuzive. Statistic, autoritatea exclusiva se obtine in foarte putine cazuri si pe buna dreptate. Nu plecati la drum sa obtineti din orgoliu ceva care poate va ajuta si poate nu, mai degraba faceti un demers cu sanse mari de reusita care chiar sa va ajute in viitor. Va mai treziti ca platiti apoi si cheltuieli de judecata...
Ce ma intereseaza este sa ma ajute financiar,daca tot isi doreste sa fie tata si sa tina legatura. Nu ma deranjeaza sa tina legătura dar daca tot are pretenții de la mine sa fiu la dispoziție cand vrea el sa ii vorbeasca sa si contribuie la cresterea ei nu doar cu numele.

Alte discuții în legătură

Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina ... Marius Mocanu Marius Mocanu Am o fetița de 1 an și vreau să obțin custodia, concubina mea (mama fetei) a fugit cu altcineva în Italia, și nu vrea să îmi dea procura,și nu ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara simonaandree simonaandree Am o fetita de 3 ani si doresc ajutor financiar din partea tatalui fetitei.nu am foat casatoriti a recunoscut copilul la starea civila fiind pe numele lui si ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva Oananatalia06 Oananatalia06 Cum as putea sa obtin o custodie exclusiva? Daca Eu am o plangere penala pt vatamare si o sesizare facuta cu 5 luni in urma pentru injurii ,mesaje de ... (vezi toată discuția)