avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Ce contributii si impozit pe venit daca am inchiriat o ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Ce contributii si impozit pe venit daca am inchiriat o parte din casa?

Buna ziua,

Ce contributii (TVA sau impozit pe venit) as avea eventual de platit ca si contribuabil pesoana fizica in urmatoarea situatie:
- Am dobandit prin Vanzare-Cumparare in 2012 un teren intravilan (agricol plus curti constructii). Asa cum reiese din Cert. de Urbanism este un teren construibil.. Am instrainat in luna Septembrie 2019 acest teren.
- In 2017 am dobandit tot prin Vanzare Cumparare 2 terenuri intravilane, agricole, construibile, alaturate pe care as dori sa le instrainez pe parcursul anului 2020 Valoarea cumulata a terenurilor este sub valoarea de 300.000 lei asa cum precizeaza Codul fiscal.
- In 15 septembrie 2020 am inchiriat o parte din casa unde am domiciliul, declarand in mod real in spatiul virtual si achitand cv impozitului pe venituri din cedarea de bunuri.

Precizez ca nu am facut alte tranzactii imobiliare si nici nu intentionez sa efectuez altele in afara celor mentionate.
Va rog sa imi spuneti daca in aceasta situatie as datora constributii la bugetul statului condsiderandu-se activitate cu caracter continuu si ce anume as avea eventual de datorat?
Cu consideratie, Dobrescu
Ultima modificare: Luni, 5 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:03, 8 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru venitul obtinut din inchiriere ca persoana fizica nu se discuta de tva.
Vad ca deja ati depus declaratia unica pentru cele cateva luni din 2020 pentru impozitul pe venituri din inchirieri calculat la venitul net.
Separat, tot in declaratia unica depusa, daca acest venit net din inchirieri pentru cele cateva luni ramase din 2020, este peste plafonul a 2030 lei salariu minim pe economie x cele cateva luni din 2020, trebuia sa fi bifat ca trebuie sa platiti si contributie la sanatate. Altfel nu.
Va multumesc!
Probabil s-a strecurat o eroare de tiparire... salariul minim brut pt 2020 nu este 2.230 lei????
Da. Scuze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare teren intravilan pe firma catalin2012 catalin2012 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. Vreau sa cumpar pe firma un teren intravilan construibil in jud Ilfov in vederea construirii unei case de ... (vezi toată discuția)
Tva pe terenuri mariusbompa mariusbompa Daca vand un teren intravilan care depaseste 35000 euro, devin platitor de TVA, dupa lege. Urmare acestei vanzari daca vand alt teren dar extravilan, sunt ... (vezi toată discuția)
Teren construibil sau neconstruibil deci platitor sau nu de tva ? sorin1977 sorin1977 am vandut mai multe terenuri si depasesc suma de 35000 de euro dar in momentul vanzarii terenurilor in contractul de vanzare cumparare scria teren arabil ... (vezi toată discuția)