Sunt Necesare Acte Doveditoare pt Detinere Boxa de la Subsolul Blocului?
Boxele de la subsolul blocului au fost construite de locatari la cumpararea apartamentelor, cand s-a incheiat constructia blocului in anul 1980.
Intrebarea asta s-a creat pentru ca noul presedinte, care s-a mutat recent in bloc, a cerut acte doveditoare pt detinerea acestor boxe. Nu stiu care-i situatia celorlalti locatari, daca au sau nu acte, si nu vreau sa-i intreb pana nu stiu sigur cum trebuie sa actionez nu stiu ce trebuie facut.
Ce stiu, este ca toti locatarii si-au construit singuri boxele, daar nu stiu cum au procedat dpdv legal.
Mama mea, proprietara actuala a apartamentului din acel bloc, a fost printre primii care a cumparat apartament in acest bloc. La inceput nu si-a amenajat boxa, insa dupa cativa ani a cumparat o boxa, sub apartamentul ei, in acest bloc, de la un alt locatar. Ea nu are nici un act doveditor pt acea boxa din care sa rezulte ca este a ei.
Asadar, este necesara intrare in legalitate cu aceasta boxa ?
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Sunt spuse multe prostii pe-aici !
Dupa n'shpe ani, nimeni nu va mai poate da amenda, dispozitii de dezafectare si alte bazaconii - atata timp cat intre dvs. proprietarii doriti ca aceste boxe sa fiinteze in continuare.
Care ar fi dezavantajul demolarii boxelor?
- in primul este ca subsolul ar ramane nesupravegheat si in "caz de ceva" - conducte sparte, altele imfundate, etc. pana la gasirea cauzei ar dura foarte mult, consecinte - pierderi, mirosuri insuportabile, costuri mai pentru remediere;
- deoarece subsolul trebuie iluminat, poate creste foarte usor consumul de energie electrica;
Mai cunoaste cineva alt dezavantaj?
-Avantaje:
- supravegherea starii subsolului de catre cei care mai merg pe la boxe; "in caz de ceva" - se da alarma si proprietarii, mai ales cei interesati vor actiona - intelegeti, da?
- supravegherea alimentarii cu utilitati acolo unde acestea se fac prin subsolul blocului;
- c/val energiei electrice poate fi repartizat doar celor care detin boxe in subsol;
- ar mai fi, dar lasam pe altii sa le spuna, functie de ce mai au in ''parohie"...
Ziceti ca noul presedinte ar fi deranjat de faza cu boxele de la subsol si ca ar fi in stare de oarece razboi !
Pentru a face acest lucru, dom' presedinte trebuie sa aiba aprobarea AG - asa ca la proxima AG, discutati si aprobati o hotarare care sa va avantajeze, apoi dom' presedinte poate sa reclame unde vrea. Bine ar fi sa aveti totusi un tabel cu semnaturile proprietarilor din bloc pentru folosirea subsolului. Aratatile avantajele, cat si dezavantajele !
Va doresc mult succes.
In cazul unui control de la Pompieri ,ISU si aplicarii unei amenzi cine va plati amenda ?
"Proprietarii" boxelor ?
Asociatia de proprietari sau presedintele asociatiei ?