Sunt Necesare Acte Doveditoare pt Detinere Boxa de la Subsolul Blocului?
Boxele de la subsolul blocului au fost construite de locatari la cumpararea apartamentelor, cand s-a incheiat constructia blocului in anul 1980.
Intrebarea asta s-a creat pentru ca noul presedinte, care s-a mutat recent in bloc, a cerut acte doveditoare pt detinerea acestor boxe. Nu stiu care-i situatia celorlalti locatari, daca au sau nu acte, si nu vreau sa-i intreb pana nu stiu sigur cum trebuie sa actionez nu stiu ce trebuie facut.
Ce stiu, este ca toti locatarii si-au construit singuri boxele, daar nu stiu cum au procedat dpdv legal.
Mama mea, proprietara actuala a apartamentului din acel bloc, a fost printre primii care a cumparat apartament in acest bloc. La inceput nu si-a amenajat boxa, insa dupa cativa ani a cumparat o boxa, sub apartamentul ei, in acest bloc, de la un alt locatar. Ea nu are nici un act doveditor pt acea boxa din care sa rezulte ca este a ei.
Asadar, este necesara intrare in legalitate cu aceasta boxa ?
Adam Grecu
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
@Danielcc,
Am explicat mai sus care sunt avantajele si dezavantajele construirii unor boxe la subsolul blocurilor, dar dvs. ii trageti cu ilegalitatea... Proprietarii care se simt lezati in drepturile de proprietate sa sesizeze autoritatile statului;
@mitabiciclista,
La fel, chemati Pompierii, ISU, precum si alte organisme pe care le stiti sa constate aceste constructii ilegale...
@xtreme07,
V-am explicat mai sus: - Bine ar fi sa aveti totusi un tabel cu semnaturile proprietarilor din bloc pentru folosirea subsolului in conditiile actuale. Aratatile avantajele, cat si dezavantajele !
Practic un tabel privind acordul tuturor proprietarilor din scara privind situatia acestor boxe, respectiv prevederile
Legii nr. 196/2018 referitoare la schimbarea destinatiei proprietatii comune, art. 36 art.43 si art. 44.
Adica, intr-un spatiu comun - un subsol tehnic al unui bloc, se pot amenaja, provizoriu niste spatii individuale, dar asa cum am mentionat, cu respectarea prevederilor legale. Se pot incheia contracte de inchiriere individuale, unde le puteti trasa si anumite obligatii: - supravegherea subsolului, curatenie, igienizarea periodica, etc.
Va asigur ca niciun pompier si nicun ISU nu o sa va faca probleme - adica ce probleme? Nu au oamenii pe unde sa se evacueze in caz de incendiu (pentru ca toti ar vrea sa se evacueze prin subsol si nu pot din cauza spatiilor inguste??). Chiar vreti sa rada lumea de dvs. ?
Practic, majoritatea dintre noi, dorim, in masura posibilitatilor sa ne folosim spatiile comune in cel mai avantajos mod...
Va mai pot asigura ca nu toata lumea agreeaza folosirea unor asemenea spatii (boxe) la subsol, dar daca tot sunt doritori, in urma discutiilor, puteti institui, prin contractul de inchiriere o "taxa" modica de folosinta. V-am si explicat avantajele folosirii spatiului de la subsol - asta daca ma puteti crede.
Pompierii vor face probleme doar dupa ce se va produce in incendiu la subsol unde sunt depozitate materiale combustibile(gen cazul Colectiv).Abia dupa incendiu se va cauta un vinovat care poate fi presedintele asociatiei ?