avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 959 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa cumpar un teren in jur de 200 mp care este ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa cumpar un teren in jur de 200 mp care este in prelungirea ...

Doresc sa cumpar un teren in jur de 200 mp care este in prelungirea gradinei mele.Problema este ca sunt doi frati, succesiune nu este facuta dar ar fi de acord sa vanda cei 200 mp din gradina lor, ce pasi ar fi de urmat pentru finalizarea tranzactiei
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 22:23, 5 Octombrie 2020
Trebuie făcută dezbaterea succesorală și abia după aceasta vor putea să vândă cei 200 m.p.

disag a scris:

Doresc sa cumpar un teren in jur de 200 mp care este in prelungirea gradinei mele.Problema este ca sunt doi frati, succesiune nu este facuta dar ar fi de acord sa vanda cei 200 mp din gradina lor, ce pasi ar fi de urmat pentru finalizarea tranzactiei

unul dintre frati este plecat din tara, cel cu care am vorbit mia spus ca trebuie sa-i trimita procura notariala ca nu are nici o pretentie ca mostenitor.
va multumesc pentru raspuns
Promisiune de vânzare...pana fac succesiune...fara succesiune nu se poate
Va multumesc pentru raspuns si timpul acordat
Cu plăcere! Ar putea fratele din afară să facă declarație de renunțare la notar în afară și în România să îi facă traducere legalizată. Dar cel mai bine verificați acest aspect cu notarul unde se va dezbate succesiunea. De fapt, asta trebuie să verifice moștenitorii. :-)

disag a scris:

Va multumesc pentru raspuns si timpul acordat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune loredy1983 loredy1983 Am si eu o intrebare , daca dupa deces nu s-a dat o declaratie de acceptare a succesiunii in termenul de 6 luni ce se intampla? Se poate deschide o actiune ... (vezi toată discuția)
Probleme intabulare danieldragut danieldragut Parintii mei au cumparat de la un unchi al mamei casa si terenul dimprejur,in total 37 de ari.Contractul de vanzare cumparare s-a facut in noiembrie 1991 in ... (vezi toată discuția)
Succesiune fartataurel fartataurel Ce trebuie sa fac daca in urma decesului ambilor parinti, nu am facut succesiunea, fratele meu nu vrea sa imparta cu mine casa si bunurile? (vezi toată discuția)