Antoanela Geaman a scris:
Nu inteleg intrebarea...sa continue demersurile.
Multumesc pentru raspuns,
Intrebarebarile mele sunt urmatoarele:
- Avand in vedere ca in 2019, luna martie Adunarea Generala a Asociației de Proprietari a hotarat in unanimitate prelungirea TUTUROR contractelor de inchiriere pentru camerele de serviciu aflate la etajul 11 al blocului (aproximativ 40 de chiriasi), am dreptul sa cer in instanta obligarea Asociatiei de proprietari sa respecte hotararea de prelungire a contractelor de inchiriere? Art. 1828 alin. 1 Noul Cod Civil spune ca "la încheierea unui nou contract de închiriere a locuinţei, chiriaşul are, la condiţii egale, drept de preferinţă. El nu are însă acest drept atunci când nu şi-a executat obligaţiile născute în baza închirierii anterioare."
- am dreptul sa cer in instanta auditarea asociatiei de locatari pentru a demonstra reaua credinta a acestora la inregistrarea citirilor pentru contoarele de apa?
- am dreptul, ca in cazul in care actionez asociatia in instanta si castig, sa cer obligarea vinovatilor la plata unor daune?
Nu ne-am adresat inca unui avocat, dar imi doresc o parere avizata in acest sens.
Cu stima,
Sorin