avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratorul refuza sa puna in aplicare decizia AP ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratorul refuza sa puna in aplicare decizia AP si ne incarca la intretinere

Am rugamintea daca ma poate sfatui cineva ce ar trebui facut in cazul spetei de mai jos:

In 2019, luna martie Adunarea Generala a Asociației de Proprietari a hotarat in unanimitate prelungirea TUTUROR contractelor de inchiriere pentru camerele de serviciu aflate la etajul 11 al blocului (aproximativ 40 de chiriasi).

In luna noiembrie 2019, tatal meu a depus la administratia blocului o hartie in care solicita punearea in aplicare a Hotararii Adunarii Generale de prelungire a contractului de inchiriere.

Intrucat nu a primit nici un raspuns in acest sens, in februarie 2020, a facut o noua solicitare scrisa pentru prelungirea contractului de inchiriere. Insa, cand a mers la administratie sa inregistreze cererea pentru prelungirea contractului, Administratorul a refuzat sa o primeasca si sa ii dea numar de intrare.
Mai mult de atat, s-a ridicat de la birou , l-a impins, trantindu-l pe jos. Tatal meu a fost tarat prin incapere si lovit cu picioare in stomac de catre acesta, dupa care a stins lumina, a inchis cu lacatul grilajul de la usa, a incuiat si usa de la intrare lasandu-l singur in intuneric. Pentru a iesi din camera, tatal meu a sunat la 112 chemand politia in ajutor. Cei doi politisti ajunsi la fata locului au spus ca nu au ce sa faca.
Adresele ce nu au fost primite de catre Administrator, au fost trimise prim posta romana, cu confirmare de primire.
Administratia i-a trimis o scrisoare in care ii cere sa elibereze camera pentru a introduce pe altcineva in ea pentru care deja se facuse contract de inchiriere. In scrisoarea administratiei se specifica urmatoarele” “camera este ocupata de prea mult timp si ar trebui ca tatal meu sa primeasca si pe altcineva in camera respectiva (camera are 3 metri patrati).”

Tot in luna noiembrie 2019 Presedintele Asociatiei de locatari a refuzat sa primeasca citirile pentru contoarele de apa, trecand cu de la sine putere in luna noiembrie 2019, 10 metri cubi de apa calda in plus. Cand tatal meu le-a adus la cunostinta ca el nu a declarat aceasta valoare, acestia au refuzat sa o modifice, motivatia (verbala) celor 10 metri cubi este “pentru ca asa vreau eu si ai prea putina apa consumata”.

In 15 iulie 2020 Presedintele Asociatiei de Locatari, impreuna cu oameni necunoscuti au fortat usa de la camera aflata la etajul 11, spargand incuietorile si au scos lucrurile tatalui meu aflate in camera respectiva, aruncandu-le in dezordine pe palierul de la etajul 10 si cel de la etajul 11. Evacuarea fortata s-a facut fara nici un fel de act legal si fara ca tatal meu sa asiste la golirea camerei. Astfel, din lucrurile aflate in camera respectiva, au fost sustrase bunuri fara stirea tatalui meu.
Intrucat evacuarea unui chirias din spatiul ocupat se poate face doar de buna voie sau prin intermediul organelor de executare silita si in baza unei hotarari judecatoresti, tatal meu s-a adresat Primariei Bucuresi si Politiei, fiind deschis in acest sens un dosar de cercetare, in timp ce respunsul Primariei a fost sa se adreseze justitiei.
De asemenea, conform art 224 din codul penal, “Pătrunderea fără drept, în orice mod, într-o locuinţă, încăpere, dependinţă sau loc împrejmuit ţinând de acestea, fără consimţământul persoanei care le foloseşte, ori refuzul de a le părăsi la cererea acesteia se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”
Art 253 cod penal: “Distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuinţare a unui bun aparţinând altuia ori împiedicarea luării măsurilor de conservare sau de salvare a unui astfel de bun, precum şi înlăturarea măsurilor luate se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.”


Intrucat tatal meu nu vrea sa renunte la plangerile facute, au urmat mai multe sicane facute de catre indivizi necunoscuti, printre care: de doua ori, obiectele scoase din camera si lasate pe palierul etajului 10 au fost puse stiva, una peste alta in fata usii de la intrare a apartamentului, astfel ca atunci cand tatal meu a incercat sa iasa din casa, acestea au cazut peste el ranindu-l o data la picioare si o data la cap (cele doua incidente au avut loc la distanta de o luna intre ele). Din cele doua incidente, tatal meu a ajuns la spital pentru ingrijiri medicale, obtinand certificat medical constatator de la IML. Certificatul IML a fost depus la Politie.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:49, 10 Octombrie 2020
Nu inteleg intrebarea...sa continue demersurile.
Dv invocati art 224 cod penal dar omiteti aspectul esential ca tatal dv la data de 15 iulie 2020,nu detinea document juridic legal care sa ii confere dreptul de a beneficia si de a utiliza de respectivul spatiu care apartinea exclusiv asociatiei de proprietari
Antoanela Geaman a scris:

Nu inteleg intrebarea...sa continue demersurile.


Multumesc pentru raspuns,

Intrebarebarile mele sunt urmatoarele:
- Avand in vedere ca in 2019, luna martie Adunarea Generala a Asociației de Proprietari a hotarat in unanimitate prelungirea TUTUROR contractelor de inchiriere pentru camerele de serviciu aflate la etajul 11 al blocului (aproximativ 40 de chiriasi), am dreptul sa cer in instanta obligarea Asociatiei de proprietari sa respecte hotararea de prelungire a contractelor de inchiriere? Art. 1828 alin. 1 Noul Cod Civil spune ca "la încheierea unui nou contract de închiriere a locuinţei, chiriaşul are, la condiţii egale, drept de preferinţă. El nu are însă acest drept atunci când nu şi-a executat obligaţiile născute în baza închirierii anterioare."
- am dreptul sa cer in instanta auditarea asociatiei de locatari pentru a demonstra reaua credinta a acestora la inregistrarea citirilor pentru contoarele de apa?
- am dreptul, ca in cazul in care actionez asociatia in instanta si castig, sa cer obligarea vinovatilor la plata unor daune?

Nu ne-am adresat inca unui avocat, dar imi doresc o parere avizata in acest sens.

Cu stima,
Sorin
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2020
Sorin09, utilizator


ynocentta a scris:

Dv invocati art 224 cod penal dar omiteti aspectul esential ca tatal dv la data de 15 iulie 2020,nu detinea document juridic legal care sa ii confere dreptul de a beneficia si de a utiliza de respectivul spatiu care apartinea exclusiv asociatiei de proprietari


De acord cu dumneavoastra. Insa, pe langa nedreptatea din punct de vedere moral, în cazul refuzului de a elibera locuinţa, evacuarea chiriaşului se face în baza unei hotărâri judecătoreşti (art. 1831 alin. 1 Noul Cod Civil).
Dacă hotărarea A.G. este de prelungirea contractelor se aplică tuturor chiriașilor , președintele nu poate aplica hotarărea A.G. numai anumitor chiriași . Este evident că președintele urmărește interesele proprii și nu cele ale Asociației de proprietari .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comun-uscatorie iulia-alla iulia-alla Mi-am dat acordul in urma cu 5 ani sa se inchirieze spatiul comun-uscatoria care se afla pe acelasi palier cu mine. Administratora si presedintele blocului nu ... (vezi toată discuția)
Apometrele gabyella22 gabyella22 m am mutat de 3 lunicu chirie iar aici in fiecare luna vine cineva si citeste apometrele ideea e in cele 3 luni n am fost acasa atunci cand au venit sa ... (vezi toată discuția)
Casa retrocedata legal ,probleme de evacuare a fostilor chiriasi tudorflorin tudorflorin Buna ziua ! In luna aprilie 2011 am fost pus in posesie de catre Primaria Generala in urma dipozitiilor legale , a unui rest de casa din sectorul 2 . Mentionez ... (vezi toată discuția)