avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Contributie pensie PFA cu norma de impozit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Contributie pensie PFA cu norma de impozit

Buna ziua. Am fost PFA cu norma de impozit pt o perioada de 5 ani, timp in care am platit la stat impozitul pe profit, pt pensii si pt sanatate. Intrebarea mea este: Acesti 5 ani se contorizeaza ca si ani de vechime in campul muncii? Intreb pt ca acum lucrez la stat si doamna de la personal imi spune ca NU. Atunci eu de ce am mai platit o gramada de bani pt pensii timp de 5 ani?
Multumesc mult
Paun
Ultima modificare: Marți, 6 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: MARIUSPAUN75 , utilizator 12:18, 6 Octombrie 2020
Nu vechime in campul muncii ci dar se va lua in calcul ca stagiu de cotizare pentru la pensie si asta doar daca contributia la pensie platita in fiecare din acei cinci ani, respectiv cat revine lunar este minim egal cu contributia minima care trebuia sa fie platita in fiecare din acei ani de catre cel ce dorea sa se asigure pentru pensie.
De exemplu contributia lunara minim de plata in fiecare luna din 2019 era 520 lei si 475 lei in 2018.
Multumesc mult. O zi frumoasa

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Varsta pensionare Adriana68 Adriana68 Am 51 de ani si 33 ani in campul muncii ( fara vreo grupa ). As dori sa stiu , conform noii legi a pensiilor varsta minima la care pot iesi la pensie. ( nu mai ... (vezi toată discuția)
Contributie pensie radunadal radunadal buna dimineata , as dori sa va intreb urmatoarele : Am varsta de 42 de ani , as putea sa platesc din mana contributile la stat pana la varsta de pensionare ? ... (vezi toată discuția)
Detalii despre pensionare Ana_M_02 Ana_M_02 Buna seara Sunt născută in luna februarie 1959. Doresc sa stiu care e anul si luna pensionarii mele la limita de vârstă, care lege este in vigoare ... (vezi toată discuția)