avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua,va rog sa ma ajutati,vreau sa facem un ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua,va rog sa ma ajutati,vreau sa facem un Contract de ...

Buna ziua,va rog sa ma ajutati,vreau sa facem un Contract de intretinere cu tatal meu care locuieste de citiva ani la noi in Austria.E valabil in Romania daca il facem la Consulatul roman?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:30, 7 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Consulatele nu autentifica intretineri. Trebuie să veniți în România.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este necesar sa veniti in Romania deoarece asa cere legea in mod imperativ in privinta autentificarii acestor specii de acte juridice.
Dupa parerea mea, ar fi bine sa apelati si la avocat pentru o redactare a actului juridic care sa va ajute cat mai mult in eventualitatea unor procese.
Procesele se judeca pe baza clauzelor contractuale in astfel de cazuri.
Avocatul va avea timp sa va analizeze toate problemele si toate necesitatile in raport de ceea va fi necesar in concret, avand posibilitatea de a gandi tot ce s-ar putea ivi in viitor adica sa prevada eventualele posibile probleme si chiar daca nu vor exista probleme este recomandabil sa se mearga pe ideea ca paza buna trece primejdia rea si nu pe ideea ca nu vor exista niciodata probleme.
Adesea, problemele apar de unde nu te astepti in lumea dreptului.

Cu stima,
Avocat Claudiu Lascoschi
Baroul Bucuresti
Ultima modificare: Miercuri, 7 Octombrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort la distanta este posibil ? eu am domiciliu de 5 ani in ... GabrielCodreanu91 GabrielCodreanu91 Divort la distanta Este posibil ? Eu am domiciliu de 5 ani in uk, sotia in Romania. Suntem amandoi de acord sa terminam casatoria. Se poate face fara ca eu ... (vezi toată discuția)
Drept avocat cristiursa cristiursa in cursul urmaririi penale aparatorul invinuitului sau inculpatului are dreptul sa asiste la efectuarea oricarui act de urmarire penala poate asista la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o cunoștință arestată preventiv în italia, ... Mănescu Mănescu Buna ziua! Am o cunoștință arestată preventiv în Italia, Brescia. Pot să-i trimit un pachet cu haine, de aici din Romania? Care ar fi ... (vezi toată discuția)