avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale SRL cu activitate in domeniul medical NU poate sa aiba ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

SRL cu activitate in domeniul medical NU poate sa aiba si alte coduri CAEN?

Caz concret; 2 persoane, sot si sotie, sotul cetatean roman si sotia cetatean strain, din UE (Irlanda). El e medic specialist, ea e traducator. Locuiesc in Romania si doresc sa infiinteze un SRL pentru efectuarea de garzi in spitale (sotul) si traduceri-tehnoredactare (sotia).
Au contactat o firma care se ocupa de infiintarea SRL si gazduirea sediului social, unde li s-a spus ca NU pot avea un singur SRL pentru activitate medicala si de traduceri. Adica, daca SRL-ul e folosit pentru a se face garzi in spitale, NU se mai pot adauga alte coduri CAEN - de exemplu pentru traduceri; pentru ca prestarea de activitate medicala nu se poate face pe un SRL care are si alte coduri CAEN?!
De asemenea, li s-a spus ca pentru activitate medicala trebuie sa faca dovada calificarii cu toate diplomele de specialitate - pe cand ei stiau ca la SRL NU trebuie sa faci dovada calificarii.
Este corect ce li s-a spus?
Cum pot proceda atunci daca vor totusi sa aiba un singur SRL pentru ambele activitati?
Multumim!
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2020
doctorS, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 01:42, 9 Octombrie 2020
e adevarat tot ce v-au zis
Damn.. .
Multumesc pt raspuns.
Deci sa inteleg ca nu au cum sa faca un singur SRL pentru ambele activitati?!

Exact, nu pot face un SRL pentru ambele activități.
Se pot face 2 societăți, nu e mare bai, fiecare sot cu societatea lui, asociat unic si administrator. Poate chiar sa le convina, avand in vedere ca e greu de gasit un nume de firma care sa fie compatibil cu ambele activități.

doctorS a scris:

Damn.. .
Multumesc pt raspuns.
Deci sa inteleg ca nu au cum sa faca un singur SRL pentru ambele activitati?!

nu e prima oara cand oamenii se informeaza de pe internet si apoi ajung sa-i intrebe pe cei care se ocupa direct; astfel, este corect ce le-a spus furnizorul de servicii: Ordonanta 124/ 1998 reglementeaza autorizarea firmelor de servicii medicale si prevede, printre altele:
- orice societate, indiferent de forma de organizare, care are ca scop prestarea de servicii medicale poate grupa doar coduri CAEN din aceasta sfera (sunt 5-6)
- administratorul societatii de servicii medicale trebuie sa fie un medic
prin urmare, nu puteti cumula codurile CAEN. fortand nota, probabil ca veti putea inregistra firma cu codurile dorite de dvs., insa aceasta nu va putea functiona, fiindca nu va fi autorizata de Ministerul Sanatatii
de altfel, un traducator autorizat este inregistrat la Ministerul Justitiei si la ANAF, are cod personal de identificare fiscala si poate factura si emite chitante.
Ultima modificare: Vineri, 9 Octombrie 2020
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Traduceri si garzi - pfa sau pfi? ContSters450793 ContSters450793 Buna ziua, Sunt medic si detin si certificat de traducator pentru italiana si araba. Recent m-am pensionat. Doresc sa continui activitatea de medic prin ... (vezi toată discuția)
Speta complexa Virgil Varanu Virgil Varanu Un caz real petrecut recent urmand cronologic urmatoarele etape: 1. Un traducator autorizat T.A. a lasat la un S.R.L. un teanc de incheieri in alb si nu i-a ... (vezi toată discuția)
Intreprindere individuala Kellynda Kellynda Buna ziua! Din cate am aflat cel mai indicat este sa deschid o Intreprindere Individuala pentru a putea desfasura activitatea de traducator si pe langa de ... (vezi toată discuția)