avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire dupa decesul buncii Buna seara! Eu locuiesc ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire dupa decesul buncii Buna seara! Eu locuiesc intr-un ...

Mostenire dupa decesul buncii

Buna seara! Eu locuiesc intr-un apartament cu mama mea si bunica mea care este proprietar (cred ca a fost co-proprietara cu bunicul meu inaintea decesului).

Mentionez de la inceput ca nu am foarte multe cunostinte legale dar din ce stiu nu s-a facut o succesiune dupa moartea bunicului meu.

La cativa ani dupa, a murit si tatal meu si iar nu s-a facut o succesiune, dar in schimb, bunica mea a devenit mostenitoare a unui teren impreuna cu mai multe rude indepartate. Ca parte a acestui proces care nu s-a terminat, am devenit si eu mostenitor al proprietatii pentru ca tatal meu a murit si am fost nevoita sa-mi fac act de mostenitor pentru propritatea respectiva. Asta e mai putin important pentru ca principalul meu interes este apartamentul in care locuiesc.

Succesiunea nefiind facuta aici, in urma bunicului sau al tatalui, imi revine si mie o parte a bunurilor nu? Eu o am pe mama si o sora, iar buncii mai au un fiu, fratele tatalui, care nu locuieste cu noi, avand propria familie. El nu prea se intelege cu noi si nici de mama lui nu pare interesat pentru ca o evita.

Mie si mamei ne e frica sa nu fim fortate afara din apartament din cauza lipsei unei succesiuni sau daca fratele tatalui ne forteaza sa vindem.

Ce putem face atunci cand bunica mea moare?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 00:31, 10 Octombrie 2020
Sa consultați un avocat sa va spună exact care va e situația.fratele mamei poate intenta proces de partaj.dqr ar fi mai bine sa va consolidati poziția pana atunci.mosteniti in numele tatălui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor- succesiune complicata Roxana341 Roxana341 Buna ziua, Am intampinat probleme cu o succesiune mai complicata si va rog din suflet sa ma ajutati cu cateva sfaturi. Situatia este urmatoarea, Bunicii din ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)
Donatie, mostenire iolandagus iolandagus buna ziua, am si eu o situatie mai speciala. in urma cu 4 ani de zile am descoperit ca bunica mea din partea paterna are probleme psihiatrice+ neurologice iar ... (vezi toată discuția)