avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drept la mostenire...? Urmatoarea situatie reala. 5 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drept la mostenire...? Urmatoarea situatie reala. 5 veri..Mariana ...

Drept la mostenire...?
Urmatoarea situatie reala. 5 veri..Mariana ...Costica...Emil...Puiu...Nicu.
Emil decedeaza in anul 2000....Puiu in 2008....In 2016 decedeaza Mariana care nu are a avut sot nu are copii si nici copi infiati.Iar pina sa se deschida succesiunea in 2017 decedeaza si Nicu.....Mariana are ca avere ramasa 2 garsoniere in Bucuresti si 6 ha de teren arabil in Teleorman.
Costica var primar cu Mariana deschide succesiune unde se mai prezinta Dragos fiul lui Nicu...succesiunea si mostenirea nu este incheiata deoarece Costica si Dragos fiul lui Nicu sunt in proces pentru masa sucesorala. Emil si Puiu au cite un copil Vali respectiv Mihaela in viata care sunt veri primari cu Dragos.Dragos sustine ca Emil si Mihaela deoarece parinti lor au decedad inaintea verisoarei Mariana nu au drept de mostenire.
Intrebare.
Vali si Mihaela au dreptul sa solicite parte din mostenirea ramasa de la Mariana verisoara parintilor lor Emil si Puiu.....avind in vedere ca inca nu s a atribuit mostenirea.....?
Daca da....mai exisat o dilema terenul arabil stiu unde este dar cele 2 garsoniere nu le stiu adresa ....varul Dragos si Costica stiu adresa.
Cum pot afla adresa celor 2 garsoniere daca am dreptul la mostenire ca sa verific situatia lor....?
Cel mai recent răspuns: Domitian , utilizator 11:33, 11 Octombrie 2020
Singurii moștenitori ai Marianei sunt Costică (var primar) și Nicu (var primar postdecedat).
Copiii celorlalți veri, Vali și Mihaela, deja sunt rude de gradul 5. Ca atare, ei nu au vocație succesorala, iar reprezentarea succesorala nu se aplica clasei a 4-a de moștenitori.
Deci in privinta verilor decedați înaintea Marianei și copiilor acestora.... la revedere!
Bunurile Marianei vor reveni în cote egale de 1/2 lui Costică și lui Nicu (care era in viata cand a decedat Mariana, iar prin retransmitere, jumătatea lui Nicu va fi moștenită de copiii acestuia, bineînțeles cu condiția ca aceștia să dezbată succesiunea după tatăl lor).
Copiii lui Nicu nu o mostenesc in mod direct pe Mariana, ci tatăl lor.
Adresa garsonierei se poate afla de la Primăria localității respective.

Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2020
raluk0207, utilizator
consultati un avocat sa analizeze cazul.e o intreaga increngatura.desigur ca se poate deschide succesiunea
Multumesc pentru raspuns...o zi frumoasa.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - certificat calitate de mostenitor, mandat-imputernicire Epuree Epuree Ziua ziua, Vream sa dezbatem succesinea pe ambi parinti, suntem 5 frati, din care: - un frate mort (predecedat) inaintea ambilor parinti ( la rindul lui ... (vezi toată discuția)
Dupa decesul parintilor, decedeaza si unicul fiu dar care nu ... irinadiana irinadiana Dupa decesul parintilor, decedeaza si unicul fiu dar care nu are alti urmasi, cine are dreptul la succesiune?! Fiul nu a facut actele de succesiune dupa ... (vezi toată discuția)
Copiii varului primar decedat la succesiune Andrei384 Andrei384 Buna seara! Ne confruntam cu urmatoarea situatie: Singurii mostenitori ai unei rude sunt verii primari ai acesteia si o matusa.Unul din acesti veri primari a ... (vezi toată discuția)