avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daca dau in judecata obtin permisul de conducere?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daca dau in judecata obtin permisul de conducere?

Am fost oprit in trafic si testat cu aparatul alcooltest la care a iesit 0,14 MG/l. Dupa completarea procesul verbal si a dovezii am constatat mai multe greseli :
*In Dovada mi-a gresit numele si cnp_un cum ar fi: in loc de Hincu Leonard Adrian a scris Iancu Leonard Adrian si la cnp a trecut 14 numere;
*In Procesul Verbal le fel este gresit cnp_ul si localitatea cum ar fi: "incheiat astazi... in localitatea Ijdileni" si mai jos "in ziua de ... str. Principala, drum comunal asfaltat principal in localitatea Frumusita".
Intrebarea este ca daca ii dau in judecata as avea castig de cauza? sau mi se restituie permisul pana la sfarsitul judecatii?
Astept un raspuns aici sau la adresa de email hinculeonard@yahoo.com
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters36411 , utilizator 21:59, 22 Decembrie 2009
In privinta restituirii permisului pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile va pot spune ca procedura legala prevede restituirea acestuia in baza dovezii de introducere a actiunii, obtinute de la arhiva instantei unde faceti cererea de anulare a procesului verbal.
In privinta castigului de cauza, acest fapt, in mod cert nu-l poate pronunta decat instnat care va judeca. Cert este ca, desi anumite elemente din cele enumerate de dvs. (locul incheierii) constituie elemente obligatorii ale procesului-verbal, legea sanctionaind cu nulitatea absenta acestora din procesul -verbal incheiat, erorile materiale de redactare ale p-v nu sunt sanctionate in acelasi mod, instanta putind dispune rectificarea acestora, fara anularea p-v.
Puteti insa incerca (daca nu ati semnat procesul verbal), avind in vedere atat greseala de nume cat si cea de CNP sa solicitati anularea pentru lipsa numelui, considerind ca acel nume din p-v cat si identitatea determinata de cele doua elemente nu va apartine. Instanta poate insa considera suficiente celelalte elemente de identificare (existenta adresei, seria si nr. permisului de conducere, nr. de inmatriculare al masinii etc.) pt. identificarea dvs. valabila si poate dispune (cum am aratat) numai rectificarea acelor erori.
Dvs. decideti, iar daca introduceti actiunea, va decide instanta. Oricum nu va sfatuiesc in niciun caz sa declarati ca nu ati fi fost dvs ci numai sa incercati sa invocati identitatea dintre acele erori si lipsa respectivelor elemente obligatorii (este numai o incercare, dar nimeni nu va garanteaza succesul!). Mult mai sigur si mai bine este sa nu mai consumati alcool la volan!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la procesul verbal sau la titlul executoriu? Monica_M Monica_M Buna ziua! As dori sa cer un sfat legat de urmatoarea speta: Acum doi ani si ceva, intr-o noapte, sotul si cumnatul meu mergeau cu masina spre casa pe un ... (vezi toată discuția)
Se poate declara un pv nul daca nu sunt completate corect unele date din el? DragosS01 DragosS01 Buna seara. In urma cu cateva zile mi-a fost retinut permisul auto. Nu am semnat PV de constatare si acesta mi-a fost adus acasa prin Posta. Pe procesul ... (vezi toată discuția)
Adresa gresita pv. Atti89 Atti89 Buna ziua! Am primit o amenda pentru depasirea vitezei (s-a retinut permisul pentru 90 de zile). Ulterior am observat ca adresa mea (localitatea) este gresita ... (vezi toată discuția)