avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Declarația de administrator care trebuie data la ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Declarația de administrator care trebuie data la notar pentru infiintarea de societate comerciala

In declarația de administrator care trebuie data la notar pentru infiintarea de societate comerciala scrie "declar că nu am antecedente penale".

La ce se refera mai exact? La antecedente penale de natura economica, sau la antecedente penale de orice fel ?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: juventus2020 , utilizator 14:11, 14 Octombrie 2020
Antecedentele penale nu pot fi decat cele in legatura cu legea penala - condamnari suferite anterior pentru fapte incriminate penal care pot fi de natura economica, cu privire la viata persoanei si bunurile acesteia etc.
Aurel Fleancu, esti sigur ca o persoana care are la cazier antecedente non-economice nu mai poate deveni asociat de SRL ?

Deci daca Vasile a condus fara permis si are o condamnare de 1 an cu suspendare, nu mai are dreptul sa isi infiinteze SRL ?

Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
juventus2020, utilizator
Nu amestecati notiunile.
Este vorba despre un administrator, nu despre asociat.
Formularea utilizata de dumneavoastra nu face distinctie - „nu are antecedente penale”.
Ca sa fiu putin mai clar, sunt interesat sa-mi fac o firma ca unic asociat, tot eu voi fi administrator.

Formularea utilizata de mine este intra-adevar confuza, dar asa este trecut pe tipizatul de la notariate.

"De asemenea, declar că nu am antecedente penale."

[ link extern ]

Tocmai aceasta formulare confuza incerc eu s-o clarific.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl Daniel Firica Daniel Firica Buna ziua! Am o simpla intrebare: La infiintarea unei societati se cere acea declaratie pe propria raspundere ca indeplinesti conditiile legale ... (vezi toată discuția)
Asociati - straini ce acte/declaratii imi trebie pt. un SRL cu asociati staini? pasaport cu viza? altceva? o persoana straina poate fi administrator? are cond. ... (vezi toată discuția)
Administrator cu antecedente penale? negoiu negoiu Buna ziua. Fratele meu este angajat de 5 ani la o S.R.L. si este foarte multumit. De aproape un an de zile firma are un nou administrator de cetatenie germana ... (vezi toată discuția)