avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Hotarari in cadrul adunarii generale in functie de CPI
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Hotarari in cadrul adunarii generale in functie de CPI

Buna ziua,
va rog sa ma lamuriti raspunzand la urmatoarele intrebari :
1. pentru adoptarea unei hotarari in cadrul adunarii generale votul unui proprietar este proportional cu CPI ?
2. daca imobilul are si parcari cu CPI se vor convoca si proprietarii acestor parcari?
3. ce pondere are votul proprietarilor de parcari?
Mentionez faptul ca sunt proprietar doar al unei parcari subterane iar cei din cadrul asociatiei doresc colectarea unui fond de avocat pentru a da in judecata dezvoltatorul intrucat in parcarea subterana se infiltreaza apa.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
Marius.123, utilizator
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 17:10, 14 Octombrie 2020
Daca citeati art. 49 va lamureati (v-am pus deja link pentru legea 196/2018) :
Articolul 49
(3)Pentru adoptarea hotararilor in adunarea generala a asociatiei de proprietari se au in vedere urmatoarele:
a)fiecare proprietar, membru al asociatiei, are dreptul la un vot pentru unitatea sa de proprietate imobiliara;
b)pentru hotararile cu privire la stabilirea fondurilor pentru consolidare, reabilitare si modernizare, votul fiecarui proprietar, membru al asociatiei, are o pondere egala cu cota-parte indiviza din proprietatea comuna;
c)in situatia in care un proprietar detine o cota-parte indiviza de parti comune mai mare de jumatate din totalul cotelor-parti indivize de proprietate comuna din condominiu, ponderea voturilor de care el dispune este limitata, fiind egala cu suma ponderii voturilor celorlalti proprietari;

Parcarea e proprietate comuna exclusiva (doar unii dintre proprietari beneficiaza de ea) , deci ca proprietar de parcare trebuie sa participati si sa decideti pentru acel fond de judecata.

Se calculeaza un CPI pe parcare doar, care se ia in calcul la vot si la contributie.

Spuneti exact ce nu intelegeti, ca nu pricep.

CPI e o pondere. De ex. CPI pe apartament e sa zicem 78 mp (suprafata utila) impartit la un total de 4000 mp (totalul suprafetelor utile) iese (inmultit cu 100) o pondere de 1,95%.
Asta va fi contributia dvs. la cheltuieli generale, iar votul pentru probleme ce priveste partea comuna tuturor se va pondera cu acest procent.

Nu detineti apartament, inseamna ca nu votati pentru probleme legate de partea comuna a celorlalti. Aveti o proprietate comuna exclusiva.

Pentru parcare, sa zicem ca aveti 8 mp dintr-o suprafata de 650 mp, rezulta un CPI de (8/650) x 100 =1,23% asta e partea de contributie din fondul de judecata, asta e si ponderea de la votare.

Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
latka, utilizator
Dnul Latka am inteles ca pentru cheltuielile ce ne privesc pe cei cu parcari doar noi hotaram si doar noi contrubuim.
Dar pentru cheltuieli care ne privesc pe toti (parcari+apartamente) recuperarea cartii tehnice de la dezvoltator prin angajarea unui avocat (eu zic ca ne priveste pe toti, pentru ca putem beneficia toti de aceasta carte) votul privind aprobarea acestei cheltuieli va fi proportional cu CPI?
Contributia va fi proportionala cu CPI?
Pentru probleme de infiltratii in, parcarea subterana, care pot ajunge la tablourile generale, la ventilatii, la ascensoare, rezistenta cladiri, etc, (aceste echipamente deserves toata asociatia,) nu implica acordul tuturor (parcari+apartamente) proportional cu CPI?
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2020
Marius.123, utilizator
Nu asa ati deschis subiectul dvs., v-ati referit la parcare si atit. Ma rog.
V-am expus cum se calculeaza acel CPI, ca pondere. Restul va priveste.

Acum imi puneti tot mie in circa sa evaluez cit de afectate ar fi:
- rezistenta cladirii
- ascensoarele
- tabloul general
de parca eu as fi acolo si am o idee tehnica ce s-ar putea intimpla, unde sunt amplasate, cit de mult le afecteaza infiltratiile.

Este strict problema asociatiei cum expertizeaza acest lucru, pe cine angajeaza etc.

Am pornit de aici:
"Mentionez faptul ca sunt proprietar doar al unei parcari subterane iar cei din cadrul asociatiei doresc colectarea unui fond de avocat pentru a da in judecata dezvoltatorul intrucat in parcarea subterana se infiltreaza apa."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vot in adunarea generala a asociatiei americanu28 americanu28 Buna ziua Va rog sa m-a ajutati cu o problema. Mai este in vigoare capitolul mai jos mentionat? Daca da, atunci pentru a vota alegerea presedintelui si a ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie de proprietari - bloc nou jojoblg jojoblg Buna ziua! Ne-am mutat de curand intr-un bloc nou. Recent s-a pus discutia infiintarii asociatiei de proprietari. Dezvoltatorul a \"contactat\" o firma externa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire ... okdaniok okdaniok Buna ziua. Trei intrebari cu referire la reprezentarea cu imputernicire la adunarea generala a asociatiei de proprietari. Prima intrebare. Un proprietar ... (vezi toată discuția)