avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Am un CMI și acum câțiva ani am luat un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Am un CMI și acum câțiva ani am luat un credit ...

Bună ziua. Am un CMI și acum câțiva ani am luat un credit de nevoi profesionale cu garanție ipotecara. Acum as dori sa sting acest credit cu bani proveniți din venituri familiare. Cum pot proceda? Este vreo problema dacă ies cu profit zero sau cu minus la sfârșitul anului? As vrea sa găsesc o soluție legala. Nu as vrea sa am probleme cu Anaf din aceasta cauza. Mulțumesc. Elena
Cel mai recent răspuns: Adrian Sulea , Consultant credite si finantari 16:47, 20 Octombrie 2020
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu sunt sigură că am înțeles întrebarea.
O să încerc o „traducere și adaptare” impoprie, să văd dacă ... vorbim aceeași limbă. :)

Cabinetul a luat un credit. (dacă nu el, atunci cine?)
Iar acum dvs. („Floricica” - iertare pentru „botez”) adică un alt subiect de drept, diferit de cabinet, chiar dacă acesta ar purta denumirea „Floricica”, doriți să stingeți datoria cabinetului. Dar nu (numai) cu bani din buzunarul cabinetului, ci (și) din alte buzunare: ale dvs. și ale membrilor familiei dvs.

Ok. Familia dvs. nu este ...„cuscru de cumătru vitreg” cu cabinetul. (nu există nicio legătură de rudenie între X și cabinet).

Și, logic, mi se pare că dvs. și/sau ei (familia) ați putea să împumutați cabinetul în acest scop. Dar nu pot să bag mâna în foc, pentru că (acum) nu știu dacă nu există cumva te miri ce interdicție lipsită de orice logică prin te miri ce norme, ordine etc. Fiindcă în domeniul dvs. sunt înfiorător de multe și numai acela care le „răsfoiește” adesea, ar putea să spună... Eu poate n-am citit destul. Contabil aveți?

Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
romascanu, moderator
Multumesc pentru lamuriri.
Ati inteles perfect ce am vrut sa spun. Intre timp ne-am mai documentat si am ajuns la aceeasi concluzie. O persoana fizica poate imprumuta CMI-ul, insa nu am gasit formula exacta, adica unde putem face actul de imprumut si cum apare in contabilitate returnarea datoriei (rata, cum ar veni). Am contactat un contabil pe aceasta tema si sper sa primesc un raspuns concret. Va multumesc pentru ajutor !!!(medicii si avocatii chiar vorbesc limbi diferite..., dar pana la urma ne putem face intelesi). Numai bine!!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Contractul de împrumut între persoana fizică și CMI (persoană juridică) este un contract sub semnătură privată, deci nu trebuie întocmit la notar. Se înregistrează în contabilitate ca o datorie a firmei către creditor (persoana fizică). În contract puteți stipula care sunt termenele de rambursare (fixe sau când societatea dispune de lichidități, cum considerați că vă avantajează).

Atenție la suma împrumutată, dacă este peste 10.000 de lei, ea trebuie virată către cabinet doar prin bancă. Legea 70/2015 limitează operațiunile cu numerar între persoane fizice și persoane juridice.
Buna ziua "tensi25".

1. Care este durata contractului de credit ?

2. Cine a "oferit" garantia ipotecara ?
Dumneavoastra sau o terta persoana ?

3. In cazul rambursarii anticipate a creditului veti suporta o penalizare de 1 % din suma rambursata inainte de expirarea contractului incheiat cu banca.

Mult succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Popriri pe cmi (cabinet medical individual) anne71 anne71 Buna ziua, sint medic de familie, reprezentant legal al unui cabinet de MF, iar din punct de vedere juridic, CMI este persoana fizica autorizata , in contract ... (vezi toată discuția)
Cabinet medical individual sanda2902 sanda2902 Buna ziua. Doresc sa imi infiintez un CMI-cabinet medical individual . Va rog sa ma lamuriti in privinta taxelor si impozitelor pe care le voi avea de plata la ... (vezi toată discuția)
Contabilitate cmi viorel61 viorel61 Buna ziua , Suntem un Cabinet Medical Individual ( Medicina de familie ) si d-na doctor doreste sa faca un imprumut la o banca comerciala ( nu poate ca ... (vezi toată discuția)