avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme succesiune

salut.am s eu nevoie de un sfat.tatal meu a decedat acum 2 ani, si vrem sa dezbatem problema succesiunii, fiind vb doar de un apart, care e pe numele mamei si al tatalui...si trb dezbatuta succesiunea cu privire la partea tatalui.noi sintem trei frati...din care o sora e plecata in spania, si nu poate veni aici..si a hotarit sa dea renuntare la partea ei de mostenire.paote sa faca asta de acolo, din spania?cum ar trebui sa procedeze?dc ma puteti ajuta, va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aira , utilizator 13:20, 20 Iulie 2006
Declaratia de renuntare ar trebui autentificata la un notar din Spania si aplicata apostila conform Conventiei de la Haga.De asemenea, va trebui sa ai si actele ei de stare civila .Mergi la notariatul unde vrei sa dezbati succesiunea si intreaba ( poate au alte idei, desi nu cred).
exista 2 variante: se prezinta personal la notar sau trimite o procura pe numele unuia dintre voi.
in procura trebuie sa se precizeze in mod expres pentru ce este data, respectiv renuntare la mostenire pentru cota parte ce ii revine din imobilul apartament situat in {...}, proprietatea comuna a defunctului {...} si a {...}. Pentru aceasta, imputerniceste pe {...} (cu toate datele de identificare ale persoanei respective) ca "in numele meu si pe seama mea sa semneze orice act va fi necesar".
Cel mai bine ar fi insa sa te prezinti la notarul unde urmeaza sa dezbateti succesiunea, cu o copie dupa: act de proprietate apartament, act de deces al tatalui, certificat de casatorie al parintilor, etc si notarul, dupa ce ii prezinti exact situatia, iti va spune cum trebuie sa "sune" procura. Ce trebuie sa contina.
Condoleante pentru pierderea suferita si mult noroc :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune dupa ambii parinti michelle2011 michelle2011 Buna ziua! Parintii mei au decedat, lasand in urma un apartament in care locuiesc eu acum. Fiecare a avut cate o casatorie anterioara, cu cate 2 copii din ... (vezi toată discuția)
Succesiune intarziata N_&_K_43 N_&_K_43 tatal meu a murit in 2012 august ,suntem 3 surori,si doua au facut succesiunea (una a acceptat partea ei si cealalta a refuzat in favoarea mamei)insa una nu a ... (vezi toată discuția)
Cum se fac actele de succesiune??? diaioni diaioni tatal meu a decedat anul trecut,mama a ramas singura,iar noi suntem 2 surori si 2 fratii.cum putem sa facem actele de succesiune p numele mamei daca noi nu ... (vezi toată discuția)