avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, locuiesc intr un bloc la etajul 6 si la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, locuiesc intr un bloc la etajul 6 si la parterul blocului ...

Buna ziua, locuiesc intr un bloc la etajul 6 si la parterul blocului avem un spatiu comercial care este privat.In urma cu 5-6 luni au deschis o fabrica de masti chirurgicale si spun ca au toate avizele necesare numai ca zgomotul produs de aceste masini care functioneaza non stop se aude constant la noi in casa insa nivelul de decibeli este sub 30.Desi spun ca au antifonat zgomotul se aude si deasupra plafonului lor unde se afla scara blocului.Ei sustin ca masinile din incinta respecta nr de decibeli pentru care au fost proiectate.Mentionez ca nu au solicitat nicio semnatura din partea administratiei sau a locatarilor.Ce pot face ca sa imi recapat linistea .Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:36, 16 Octombrie 2020
Avizele necesare incep cu acordul asociatie dvs. Daca au toate avizele , inseamna ca au luat aviz si de la asociatia dvs.
Incepeti de acolo investigatia:

Articolul 40
(1)Schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu alta destinatie decat aceea de locuinta, prezente in proiectul initial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris, prealabil, al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

(2)Odata cu acordul mentionat la alin. (1), proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane.

(3)O copie a conventiei prevazute la alin. (2) se inmaneaza presedintelui asociatiei de proprietari in vederea anexarii acesteia la acordul de asociere.

[ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2020
latka, utilizator
Va multumesc pentru raspuns, am discutat cu presedintele de bloc si nu a semnat sau a fost instiintat de inceperea unei astfel de activitati,Nu cred ca ma minte deoarece la cate sesizari verbale am avut la aceasta firma mi ar fi comunicat ca are acordul asociatiei, comitet iar eu inainte de a incepe aceste investigatii prima data l am intrebat pe presedinte.Mentionez ca este un bloc din Calea Victoriei 1-5, fost sediu Ferrari si din investigatiile facute de mine au avut sau mai au acelasi patron Ionut Bazac regasesc pe internet .Posibil ca acest om influent fost ministru al sanatatii sa aiba( resursele) necesare sa nu zic influenta ca sa deschida fara acordul nostru . Daca au deschis fara acordul nostru la cine ne putem adresa?Cine m ar putea ajuta politia , comitetul? Va multumesc din suflet
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu cred ca politia, ci justitia. Asociatia trebuie sa dea in judecata acea firma pentru functionatrea cu avize false, obtinute fara respectarea legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna. vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la ... Ralu100- Ralu100- Buna. Vreau sa fac schimbare destinatie a unui apartament la parter din spatiu de locuit in spatiu comercial, stiu ca am nevoie de aprobare de la vecinii de pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara. la parterul blocului în care locuiesc la etajul ... mirina009@gmail.com mirina009@gmail.com Buna seara. La parterul blocului în care locuiesc la etajul 1, se afla spatii comerciale, din construcție. Sub dormitorul meu funcționează o pizzerie, pe ... (vezi toată discuția)
Firma la parterul blocului silviu1958 silviu1958 In ce conditii poate functiona o firma la parterul unui bloc de locuinte ? (vezi toată discuția)