avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 365 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua. Aș avea nevoie de un sfat. Pentru a-mi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua. Aș avea nevoie de un sfat. Pentru a-mi renova apartamentul, ...

Bună ziua. Aș avea nevoie de un sfat. Pentru a-mi renova apartamentul, am căutat pe net o firmă care să se angajeze în lucrare, mobila rămânând în apartament. După două refuzuri tocmai din această cauză, am găsit o firmă cu care am bătut palma. Bineînțeles, la un preț piperat. Au prezentat un contract de amenajare care, printre altele, prevedea plata eșalonată, în trei rate, 30% avans plus două de 30%, ultima fiind de 10%, înainte de finalizarea lucrării. Termen, 30 de zile. Am acceptat, poate și pentru că nu aveam altă variantă. Primele trei plăți le-am făcut ca la carte, treaba fiind făcută cam 50%. De atunci, lucrarea nu a mai înaintat aproape deloc, deși, partea finală includea achiziția, de către firma respectivă, de mobilier de baie și de bucătărie, uși, etc. Cele 30 de zile prevăzute în contract s-au transformat în aproape 60, lucrarea stând pe loc. Bineînțeles că mă simt fraierit, constatând ce se întâmplă. Întrebarea mea este: ce mă sfătuiți să fac, căror autorități mă pot adresa pentru a redresa situația? Mulțumesc pentru orice răspuns ajutător.
Cel mai recent răspuns: Adi Lungu , utilizator 16:10, 16 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati fost pacalit.Au primit 90% din valoarea contractului si au facut 50% din lucrari.Nu cred ca mai vine cineva.Doar sa actionati in justitie pentru recuperarea banilor si pt daune.Apelati la un avocat inainte sa va spuna ce sanse aveti dupa ce vede contractul semnat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial notifocati oficial executantul cu obligatia achitarii obligatiilor contractual asumate-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta de judecata
Cooncomitent puteti sesiza oficial si autoritatea pentru protectia consumatorului
Mulțumesc. Nu seamănă a înșelăciune (art. 215 C.P.)?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. am o problema cu umezeala si condensul peretilor dinspre ... jackducu jackducu Buna ziua. Am o problema cu umezeala si condensul peretilor dinspre localul comercial nefolosit de alaturi. explic: Am cumparat acest apartament (2 camere) in ... (vezi toată discuția)
Daca dupa reabilitarea fatadei blocului ,ploua in balcon si alte ... Marius Negut Marius Negut Daca dupa reabilitarea fatadei blocului ,ploua in balcon si alte probleme ,s-au facut sesizari la firma de reabilitare si autoritati pentru remedierea ... (vezi toată discuția)
Problema cu un furnizor de uși Sorin27s Sorin27s Buna ziua! Am o problema cu un furnizor de uși. Am comandat ușile 26.10.2019 plătind avans, prin decembrie m-a suna c-au venit și dacă as putea sa mai ... (vezi toată discuția)