avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Comasare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Comasare teren

Buna ziua.Am cumparat un teren langa terenul meu si vreau sa le lipesc.Ca sa fac imputernicire pe sora mea sa se ocupe trebuie sa semneze sotu si sotia sau poate doar sotia.Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2020
Cristina-1973, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cristina-1973 , utilizator 12:09, 19 Octombrie 2020
Dacă cele două terenuri au fost cumpărate în timpul căsătoriei, trebuie ca ambii soti să fie prezenți pentru procură.
Un teren este mostenire de la parintii sotiei iar celalalt este cumparat in timpul casatoriei. Va multumesc
Atunci, nu le puteti alipi.
Alipirea a doua terenuri se face cand aparțin aceluiași proprietar.
Va multumesc,dar celalalt teren primit de la parintii sotiei este pe numele sotiei.Ce modalitati ar fi sa putem comasa cele doua terenuri?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2020
Cristina-1973, utilizator
Singura modalitate ar fi ori să fie ambele bunuri comune ori să fie ambele bunuri proprii ale soției.
Că să fie bunuri comune, ar trebui să încheiati la notar o convenție matrimonială de comunitate convențională. În urma acesteia, terenul moștenit de sotie va fi adus la comunitate și va deveni bun comun.

Ca sa fie bunuri proprii ar trebui să încheiati un act de partaj in timpul căsătoriei, prin care să partajati terenul cumparat împreună, iar acesta să revină soției. Astfel ambele terenuri vor fi ale soției.

Alte discuții în legătură

Bună seara, doresc sa va adresez o intrebare: sunt proprietar ... Damoc Claudiu Damoc Claudiu Bună seara, Doresc sa va adresez o intrebare: Sunt proprietar pe 2 terenuri alăturate (relativ mici, 5,5 ... (vezi toată discuția)
Partaj in urma decesului unui parinte tudorica70 tudorica70 Dupa cum se stie in urma decesului unuia dintre parinti are loc partajul intre copii si sotul supravietuitor. Daca unul dintre copii primeste un imobil prin ... (vezi toată discuția)
Regim de separare a bunurilor Urban123 Urban123 Doresc sa ma casatoresc cu un cetatean strain si detin cateva proprietati (apartamente si terenuri) iar dupa casatorie voi achizitiona alte bunuri. Am ... (vezi toată discuția)