avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... termen de depunere a cererii de recurs
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

termen de depunere a cererii de recurs

am primit o sentinta civila[fond funciar] care are ca data inscrisa a postei pe plic 8 decembrie 2009.doresc sa stiu daca depun astazi 23 decembrie 2009,sau eventual maine,24 decembrie, cererea de recurs la posta,mi se accepta ca m-am incadrat in termenul de 15 zile.in cele 15 zile se includ si zilele nelucratoare sau de sarbatori legale?multumesc pt. luminare
Cel mai recent răspuns: luiza2008 , utilizator 19:17, 23 Decembrie 2009
Termenul de recurs se calculeaza conform art 101 alin. (1) C. proc. civ. astfel incat se socoteste pe zile libere neintrand in calcul ziua in care incepe sa curga si ziua in care se implineste. Daca termenul se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala sau cand serviciul este suspendat,se va prelungi pana la sfarsitul primei zile lucratoare urmatoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare nic1 nic1 ce inseamna recurs in 5 zile de la pronuntare? este vb de zile calendaristice sau lucratoare? (vezi toată discuția)
Pina cind curge termenul de 10 zile? glo glo am primit hotarrarea in data de 30.12. 2010 si am ca termen pentru calea de atac 10 zile. Cand expira cele 10 zile daca au fost sarbatorile? multumesc (vezi toată discuția)
Hotarare comunicata Alina Alina Alina Alina Buna ziua Ma puteti cu o mica nelamurire. Mi s-a comunicat o hatarare pe data de 22.06.2009. partea adversa poate face recurs in termen de 10 zile La ... (vezi toată discuția)