avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua.Sintem patru proprietari,cu cote egale ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua.Sintem patru proprietari,cu cote egale asupra unei ...

Buna ziua.Sintem patru proprietari,cu cote egale asupra unei proprietati.Trei am dori sa vindem,unul nu.Cum se poate rezolva? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: maminalena , utilizator 23:16, 26 Octombrie 2020
Buna ziua,
Contactati un avocat si cereti iesirea din indiviziune cu atribuirea imobilului catre unul dintre dvs. si plata sultei catre ceilalti.
Apoi poate vinde cel care a primit imobilul...
Va explica mai succint avocatul ales.
Ultima modificare: Joi, 22 Octombrie 2020
Ionut.ion, utilizator

Puteti urma procedura de mediere . Dureaza mai putin decat un proces in instanta. Inconcluzie timp si bani. Si lamuriti problem ptr care nu vrea sa vanda.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procedura medierii este un esec total in Romania din mai multe motive.Daca partea respectiva ar fi de inteles argumentele dvs de bun simt ar convinge-o sa vândă.Daca nu dorește nu isi va schimba opinia indiferent de tentativa de mediere.Incercati cu o notificare prin av si apoi demarati procedura ieșirii din indiviziune ..
Dle av. Niculescu, nu as dori sa va dau dreptate in ceea ce priveste mentiunea dvs privind medierea. Aceasta functioneaza si chiar cu rezultate foarte bune. Cei implicati in procedura de mediere, nu numai ca solutioneaza cum vor situatia, dar mai beneficiaza si de timp si de bani, deoarece prin mediere timpul pentru partajare se reduce la hotararea de expedient pe care o da instanta intr-un termen foarte scurt de la data introducerii acordului, iar taxa poate fi la jumatate . Intr-un proces de partajare, petentul va trebui sa faca fata, in afara timpului de punere pe rol a dosarului si la un cuantum de cheltuieli mult mai mari fata de cele prevazute pentru acordul de mediere. Taxe judiciare 100%, taxe pentru expertize, onorarii. Si nu in ultimul rand termenele. Iar de redactarea sentintei, ca timp, no comment! In total, cam 2 ani. Foarte important ar fi sa sustineti si sa-l reprezentati pe client chiar si in fata unei proceduri de mediere. V-ar felicita pentru rapiditatea parcurgerii ca timp si bani a solutionarii problemei lui. Mult succes in activitate!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune bruneta87 bruneta87 buna ziua!sper sa ma puteti ajuta si pe mine asa cum faceti cu alti oameni.situatia mea este urmatoarea,am dezbatut succesiunea,am facut cartea funciara,unul ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj voluntar mihaela david mihaela david Sotul meu si fratele lui au facut succesiunea dupa tatal lor,mama renuntand in favoarea celor doi,intreaga avere fiind impartita in mod egal celor doi.Dupa ... (vezi toată discuția)
Cum fac dovada platii sultei la biroul cadastral? ravo75 ravo75 In urma unei iesiri din indiviziune a fost emisa o sentinta definitiva si irevocabila in urma careia terenul supus iesirii din indiviziunea fost atribuit unei ... (vezi toată discuția)