Buna seara tuturor,
As dori sa stiu daca o persoana fizica poate imputernici un membru al familiei cu drept de proprieteate pentru inchirierea unui imobil ?
Daca acest lucru este posibil, persoana imputernicita poate declara astfel de venituri din chirie la administratia financiara chiar daca nu este proprietarul propriu-zis ?
Puteti imputernici pe cine vreti dvs. prin procura speciala incheiata la notariat pentru a inchiria un imobil care va apartine. Daca imobilul este in coproprietate trebuie ca toti coproprietarii sa semneze imputernicirea.
Declararea veniturilor de catre o alta persoana la administratia financiara se poate face tot in baza unei procuri speciale. Mergeti la notar, spuneti ce vreti si va sti ce are de facut.
Proprietarul sau proprietarii imobilului pot imputernici pe oricine doresc sa vanda , inchirieze sau sa declare veniturile obtinute din eventuala inchiriere a imobilului!
In cazul in care sunt mai multi coproprietari este nevoie de acordul tuturor pentru vanzare sau inchiriere ( prin aceeasi procura sau prin procuri separate)
Succes!
Rog un sfat
nicki
Fiul meu, care este plecat, m-a insarcinat sa-i inchiriez apartamentul. Am gasit pe cineva interesat, dar nu stiu cum sa procedez pentru ca totul sa fie legal. ... (vezi toată discuția)