avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe si impozite auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe si impozite auto

Buna ziua! Am depus la primarie documentele pentru luarea in evidenta a unui autovehicul achizitionat din strainatate. In momentul in care am cerut scoaterea din evidenta si luarea in evidenta pe numele sotiei (in urma unui contract de vanzare-cumparare),mi s-a comunicat faptul ca trebuie sa platesc mai intai amenzile, altfel nu se iau contractele in considerare. Intrebarea mea este: pot face o promisiune de plata esalonata a sumei respective, in scopul obtinerii acelor contracte. Sau exista alta posibilitate de a obtine contractele pana achit suma respectiva? Va multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 23 Octombrie 2020
maryan27, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 01:22, 24 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista dispozitie expresa in codul fiscal care obliga realizarea operatiilor de catre reprezentantii autoritatii fiscale ,intai se achita eventualele debite in evidenta si ulterior se solutioneaza cererile contribuabilului

ynocentta a scris:

Exista dispozitie expresa in codul fiscal care obliga realizarea operatiilor de catre reprezentantii autoritatii fiscale ,intai se achita eventualele debite in evidenta si ulterior se solutioneaza cererile contribuabilului

Pe scurt, daca nu platesc suma restanta, nu pot vinde masina sotiei. Alta varianta nu am.
Apreciere corecta
Mai exista varianta ,sa incheiati antecontract instrainare bun mobil sa negociati un avans cu care sa achitati debitul in evidenta fiscala,urmand ca ulterior sa parcurgeti procedura de notare pe rol fiscal si radiere de pe rol fiscal contracte de achizitie/instrainare bun mobil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina adita1984 adita1984 Cum pot sa găsesc o persoana căruia iam vândut o mașină acum 14ani și nu am radiato și tot eu plătesc impozitul pe ea (vezi toată discuția)
Radiere autovehicul MihaelaAC MihaelaAC Buna ziua ! Vin cu o intrebare la dvs la care caut o indrumare sau un raspuns de vreo 3 ani . Am in proprietate un autovehicul fabricat in 1991 pe care ... (vezi toată discuția)
Poate legal o primarie sa nu vrea sa scoata din evidenta un autovehicul? Lucian1983. Lucian1983. Poate legal o primarie sa nu vrea sa scoata din evidenta un autovehicul datorita faptului ca proprietarul are datorii, in conditiile in care respectiuvul ... (vezi toată discuția)