Buna ziua ,
Intentionez sa cumpar un apartament intr-un bloc nou aproape finalizat .
Am verificat autorizatia de construire si am constatat ca numele beneficiarului inscris pe panou este altul decat cel inscris pe siteul primariei . Beneficiarul mentionat pe panou este o societate comerciala ( este si constructorul ) iar autorizatia de construire este data , conform siteului primariei , pe numele unor persoane fizice .
Nu stiu daca asta este in regula sau nu si nici ce riscuri sunt sau ce trebuie sa mai intreb dezvoltatorul pentru a ma asigura ca totul este OK , inainte de a face promisiunea de cumparare si de aceea va intreb pe dvs.
Multumesc anticipat .
Voi reformula intrebarea mai clar . Un proprietar de teren a obtinut , pe numele sau , o autorizatie de construire . Daca vinde terenul unei alte persoane ii transfera si permisiunea de construire conform autorizatiei de construire ( emisa de primarie pentru terenul respectiv identificat, ca atare in autorizatie prin adresa exemplu strada Surcelelor nr 17 Buzau ) ? Exista in legislatia romaneasca o prevedere explicita in acest sens ? Este obligat noul proprietar sa obtina o alta autorizatie de construire ?