avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua , Intentionez sa cumpar un apartament ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua , Intentionez sa cumpar un apartament intr-un bloc ...

Buna ziua ,
Intentionez sa cumpar un apartament intr-un bloc nou aproape finalizat .
Am verificat autorizatia de construire si am constatat ca numele beneficiarului inscris pe panou este altul decat cel inscris pe siteul primariei . Beneficiarul mentionat pe panou este o societate comerciala ( este si constructorul ) iar autorizatia de construire este data , conform siteului primariei , pe numele unor persoane fizice .
Nu stiu daca asta este in regula sau nu si nici ce riscuri sunt sau ce trebuie sa mai intreb dezvoltatorul pentru a ma asigura ca totul este OK , inainte de a face promisiunea de cumparare si de aceea va intreb pe dvs.
Multumesc anticipat .
Cel mai recent răspuns: Stadva , utilizator 15:12, 25 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa corespunda.ar fi recomandat sa apelati la un avocat sa verifice actele
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Verificati toate actele inainte sa semnati ca e foarte complicat si costisitor dupa.
Voi reformula intrebarea mai clar . Un proprietar de teren a obtinut , pe numele sau , o autorizatie de construire . Daca vinde terenul unei alte persoane ii transfera si permisiunea de construire conform autorizatiei de construire ( emisa de primarie pentru terenul respectiv identificat, ca atare in autorizatie prin adresa exemplu strada Surcelelor nr 17 Buzau ) ? Exista in legislatia romaneasca o prevedere explicita in acest sens ? Este obligat noul proprietar sa obtina o alta autorizatie de construire ?
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2020
Stadva, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obtinere autorizatie de construire NINA DAVERA NINA DAVERA Buna ziua, Urmeaza sa inchei la notar o promisiune de vanzare-cumparare in care eu sunt promitent vanzator si voi incasa un avans. Promitentul cumparator ... (vezi toată discuția)
Transferul, transmiterea autorizatiei de construire impreuna cu terenul Se pot transmite drepturile ce decurg din autorizaţia de construire cu proiectul tehnic, certificatul de urbanism in termenul de valabilitate cu menţiunea ... (vezi toată discuția)