avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Titlu de proprietate casă cumpărată în 2018
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Titlu de proprietate casă cumpărată în 2018

Bună ziua, am cumpărat casa de la persoană juridică fără a avea titlu de proprietate la casă și teren, actele care s-au cerut la notar s-au prezentat și am finalizat vânzarea, apoi am schimbat rolul pe persoana fizica, adică eu. Am refăcut Cartea funciară, am plătit și impozit casă.. Deci, nimeni nu mi-a cerut titlu de proprietate casă și teren.
Deci eu vreau să știu dacă mai am nevoie de acest act,,, mai mult de insistenta vecinului că nu este în regulă,,,
Din ce știu eu, familia M. care a avut casa în trecut, nu a avut copii, în 1968 a murit soțul M. și s-a emis un certificat de moștenitor pentru soția M. unic moștenitor,,, în anul 1997 se emite un nou certificat de moștenitor prin instanță judecătorească pentru nepoata familiei M., (în acesta se specifică faptul că nu s-a prezentat titlul de proprietate al locuinței). Tot în anul 1997 nepoata a vândut locuinta firmei care mi-a vândut mie în 2018,prin notariat... Firma,a făcut intabulare și carte funciara din nou....
Și întrebarea este,, dacă mai are vreo valoare titlul de proprietate emis în 1991 probabil,și care bănuiesc că se află la vecinul,,, Între timp am o suprafață de teren mai mică decât ce era prin hotărârile judecătorești în instanță, am cam jumătate, că de, eu nu am fost de față să știu ce s-a întâmplat sau cum a fost curtea familiei M. acum 40 de ani,,,, mulțumesc frumos pentru răspuns.

Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2020
Anca222, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 22:17, 27 Octombrie 2020
intrebarea Dvs. vine dintr-o confuzie comună cu privire la înțelesul noțiunii de titlu de proprietate.
pe scurt, în cazul Dvs. „titlul de proprietate” este contractul de vânzare-cumpărare, iar al vânzătorilor a fost certificatul de moștenitor.
nu pe orice act care atestă proprietatea trebuie să scrie „titlu de proprietate”.
Bună ziua, eu am întrebat dacă mai este nevoie sa dețin ca act acel titlu de proprietate emis în 1991 pe numele familiei M(proprietarul de atunci al casei), dacă mai are vreo importanta legală acel act pentru mine.
Mulțumesc mult.
Eu cred că toate actele care le dețin eu sunt legale, și totul s-a făcut legal o dată ce actele de vânzare s-au făcut pe baza hotărârilor judecătorești date în instanță. Mai mult mă intrigă hotărârea vecinului care este ferm convins că nu sunt actele în regulă, întrebând de câteva ori unde este titlul de proprietate al casei...

Geanina DRIAN a scris:

intrebarea Dvs. vine dintr-o confuzie comună cu privire la înțelesul noțiunii de titlu de proprietate.
pe scurt, în cazul Dvs. „titlul de proprietate” este contractul de vânzare-cumpărare, iar al vânzătorilor a fost certificatul de moștenitor.
nu pe orice act care atestă proprietatea trebuie să scrie „titlu de proprietate”.

Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
Anca222, utilizator
nici nu vă trebuie și nici nu aveți vreun drept să dețineți acel act în care nu sunteți parte.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicare funciara LUNCANU IONEL LUNCANU IONEL Matusa mea a cumparat o casa in anul 1981 prin contact de vanzare cumparare autentificat notarial. Imobilul se afla intro zona care a fost colectivizata, iar ... (vezi toată discuția)
Legea 18/1991 vs legea 1/2000 sivik sivik buna ziua, va rog frumos sa-mi raspundeti la următoarea intrebare : in cazul in care un teren a fost atribuit unei persoane conform legii18 ,si ulterior ... (vezi toată discuția)
Titlu de propietate suprapus peste act de vanzare cumparare aliss73 aliss73 In anul 1992 bunicii vand o bucata de pamant din curte(300 metri)unei nepoate prin act de vanzare cumparare,pamantul respectiv ramanand in indiviziune.Vanzarea ... (vezi toată discuția)