avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am si eu o intrebare. Dacă nasa si nasul meu nu au ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am si eu o intrebare. Dacă nasa si nasul meu nu au fost căsătoriți ...

Am si eu o intrebare.
Dacă nasa si nasul meu nu au fost căsătoriți si nasul a decedat ea are drepturi egale cu fiul ei sau are mai multe drepturi ea ca soție.
Ei au împreună 27 de ani de căsnicie.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:39, 27 Octombrie 2020
Nasa nu are niciun drept, nefiind căsătoriți legal.
Nu are importanță durata concubinajului
După noul cod penal stiam ca au aceleasi drepturi
Codul penal nu are legătură cu căsătoria. Codul penal se refera la contraventii, infracțiuni și pedepse cu închisoarea.
Si nu, concubinajul nu este recunoscut civil în România.
Cu alte cuvinte, daca unul din nași moare, ei nu se vor moșteni reciproc.
Dacă nasa si nasul meu nu au fost căsătoriți

Ei au împreună 27 de ani de căsnicie.

daca nu au fost casatoriti, anii petrecuti impreuna, nu sunt ani de casnicie, ci de concubinaj si concubinii nu se mostenesc intre ei.
Daca nu i-a preocupat aspectul asta si nasul nu a facut un testament prin care sa ii lase si ei ceva, copilul mosteneste tot.
Poate au bunuri cumparate in comun pe cote parti, sau au cumparat bunuri cand pe numele ei, cand pe al lui si femeia ramane cu ce e al ei, iar copilul lor il mosteneste e tata.
Daca cumva v-au fost nasi de cununie, sigur au fost si ei casatoriti ( macar la acea data) si atunci se poate schimba povestea.
Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua persoane locuiesc împreună 38 de ani,dar nu sunt căsătoriți.nu ... adrianadeutsch adrianadeutsch Doua persoane locuiesc împreună 38 de ani,dar nu sunt căsătoriți.Nu au copii împreună doar el având un copil din prima căsătorie. Locuință in ... (vezi toată discuția)
Mostenire din concubinaj linnky linnky buna ziua. va rog, am o nedumerire...eu am trei case si doua masini proprietatea mea, si un copil din prima casatorie. in prezent traiesc in conclubinaj de 12 ... (vezi toată discuția)
Care este legea concubinajului Oprea Lidia Oprea Lidia Dacă un bărbat si o femeie locuiesc împreună ,si la unul din ei intervine decesul, cum se împart bunurile (vezi toată discuția)