avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... ALIPIRE/DEZLIPIRE Buna seara! Nu ma pricep, de asta si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

ALIPIRE/DEZLIPIRE Buna seara! Nu ma pricep, de asta si intreb, ...

ALIPIRE/DEZLIPIRE

Buna seara! Nu ma pricep, de asta si intreb, un teren dezlipit in 2 loturi (fiecare cu o casa pe el) dezlipit in 2017, se mai poate alipi la loc? Ideea e ca proprietarul a donat fiului un lot cu act de donatie atunci si anul acesta a murit. Si automat ii ramane mostenire. Acum oficial e proprietarul celor doua loturi dezmembrate si vrea sa le alipeasca la loc. Iti permite legea sa dezlipesti ceva si apoi sa il alipesti la loc?
Ultima modificare: Luni, 26 Octombrie 2020
Mz11, utilizator
Cel mai recent răspuns: Mz11 , utilizator 02:12, 29 Octombrie 2020
tocmai, daca vrea sa le dea copiilor sau sa le lase, sunt gata dezlipite

Mz11 a scris:

interesant ceea ce ati spus, sa inteleg ca fostul proprietar care a decedat, daca vreodata voia sa alipeasca inapoi ce a dezlipit, nu putea?
Referitor la intrebarea dvs, noul proprietar nu are interes sa vanda, ci sa lase si el la randul lui celor doi descendenti ai sai. Sunt unicele locuinte ale familiei.

gi-jane2 a scris:

se poate. S-au dezlipit cat aveau un proprietar si se alipesc cand au alt proprietar, nu e unul care se joaca de-a lipitul si dezlipitul.
Dar intreb, nu e mai util sa lasa asa ? poate in timp va vrea sa vanda, eu zic s amai stea.



multumesc frumos pentru raspuns!

Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mz11 a scris:
Iti permite legea sa dezlipesti ceva si apoi sa il alipesti la loc?


De ce nu? Dacă sunt două imobile vecine și dacă ele aparțin aceluiași proprietar, atunci este libertatea lui să le păstreze așa cum sunt sau să le alipească astăzi și să le dezlipească mâine.

Când le-a dezlipit a avut o rațiune. (să doneze fiului).
Acum (printr-un concurs de împrejurări nefavorabile - moartea fiului) a redevenit proprietarul ambelor imobile dezlipite (presupun că a dezbătut și succesiunea, altminteri ar trebui să facă asta mai întâi).

Dacă este unic proprietar, atunci le poate alipi. De ce? Pentru că așa vrea. E destul să vrea, pentru orice crede el că i-ar fi de folos.
Azi le poate alipi și mâine le poate dezlipi. (la fel sau în alt fel). De ce? Iaca așa, chiar și pentru faptul că i-ar fi venit vreo idee să le dezlipească mai „frumos” decât le-a dezlipit întâiași dată. Este libertatea lui în calitate de proprietar.
Nu există nicio constrângere aici. Trebuie să-ți fie util/să-și servească la ceva ție, ăstuia, cel ce vrei să le alipești și le dezlipești. Nu are importanță dacă altcuiva, privitor de pe margine, i s-ar putea părea că se joacă omul de-a alipitul și dezlipitul (după cum spuneți). O avea omul vreo rațiune, mă gândesc.
Ultima modificare: Miercuri, 28 Octombrie 2020
romascanu, moderator
Exact! Este din nou unic proprietar! Are motivele sale pentru care doreste sa le alipeasca din nou insa nu stiam daca e legala si posibila mai pe scurt “joaca asta cu alipitul si dezlipitul”. Multumesc pentru raspuns!
Ultima modificare: Joi, 29 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drum acces, coproprietate wrunning wrunning Buna ziua! In vederea lotizarii utlerioare a unui teren, atat eu cat si vecinul lateral, interesat de acelasi lucru, am dori obtinerea unui drum de acces, cu ... (vezi toată discuția)
Partajare pamant lorelena1306 lorelena1306 Buna ziua, Am un teren de 5000mp pe care doresc sa-l impart in bucati de 500mp si apoi sa-l vand. Ce etape sunt necesare pentru acest demers? Multumesc (vezi toată discuția)
Extindere ipoteca prin accesiune-art. 2.355 ncc babysee babysee Poate fi considerata accesiune in temeiul art. 2355 din NCC [b]alipirea a doua terenuri apartinand aceluiasi proprietar[/b]? Dilema mea apare in masura in care ... (vezi toată discuția)