avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Se poate inchiria o locuinta fara succesiune?Ambii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Se poate inchiria o locuinta fara succesiune?Ambii mostenitori ...

Se poate inchiria o locuinta fara succesiune?Ambii mostenitori nu locuiesc in tara,avand in vedere restrictiile cu pandemia ,inca nu vor reusi sa vina curand pentru succesiune.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 18:24, 27 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Deși legal ar tb dezbătută succesiunea se poate si fara faceti un contract precizați în cuprinsul acestuia ca inchiriati în calitate de moștenitori ai defunctului x.Contractul respectiv va valora și ca o dovadă de acceptare a suvcesiunii respective.Puteti sa explicați și chiriașilor despre ce e vorba pt a nu exista neînțelegeri.
~ Conținut șters la cerere ~
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dna.colega din punct de vedere legal aveti dreptate 100% dar , practic se obișnuiește.,Am văzut astfel de situații destul de des ,chiriașii oricum nu prea inteleg despre ce e vorba etc.In plus tinand cont de faptul ca nu mai este obligatorie inregistrarea contractului la ANAF ci doar declarea sumei pt impozitul pe venit e .ok.Bineintèles daca ar fi si alti mostenitori sau nu ar exista acordul tuturor pt a închiria atunci pot exista discuții..

Silvia Zaharia a scris:

În opinia mea, răspunsul este nu.

Atâta timp cât încă nu s-a făcut succesiunea după proprietarul apartamentului, chiar dacă Dvs. vorbiți despre moștenitori, aceștia au doar o posibilitate de a culege succesiunea, dar ei devin efectiv moștenitori și dobândesc toate drepturile pe care legea le conferă în această situație, numai după ce își exprimă dreptul de opțiune succesorală, adică precizează clar, în fața notarului public, că doresc să dobândească calitatea de moștenitori (legali sau testamentari, după caz), dobândind în acest fel cotele succesorale ce li se cuvin, din imobilul în discuție.

Ultima modificare: Marți, 27 Octombrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere apartament aflat in proces de constatare a deschiderii succesiunii jewelled jewelled In urma decesului mamei naturale si pe fondul neintelegerilor cu fratele vitreg, am solicitat in instanta constatarea deschiderii succesiunii, constatarea ... (vezi toată discuția)
Succesiune ambrozia ambrozia Unul dintre cei trei frati mostenitori este plecat in America si vrea sa renunte la mostenire in favoarea celorlalti doi, ce acte trebuie sa trimita pentru ... (vezi toată discuția)
Mostenire simariana simariana Va multumesc pt raspuns! Mai am cateva intrebari: 1. cine stabileste valoarea masei succesorale? 2. ce documente trebuiesc ptr. a incepe succesiunea dat ... (vezi toată discuția)