avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Buna ziua. La 50 de metri de casa a aparut o ferma de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Buna ziua. La 50 de metri de casa a aparut o ferma de oi. Nu ...

Buna ziua.

La 50 de metri de casa a aparut o ferma de oi. Nu stiu cate oi are exact as zice ca sub 300.

In Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 994/2018 la articolul 11 alineat 1, este mentionata o distanta minima fatza de zonele protejate (de exemplu locuinte) de 100 m pentru fermele de oi intre 300 si 1500 de capete.

Practit pentru fermele sub 300 de oi nu este mentionata nici un fel de distanta minima fatza de o zona protejata,

Am observat ca la articolul 11, alineat 3 din acelasi ordin, se mentioneaza ca pentru orice alte situatii inafara de cele explicit mentionate la articolul 11 alineat 1,, DSP-ul evalueaza dacaferma in cauza pune riscuri de sanatate asupra populatiei.

Intrebarea mea este: exista vreo norma de distanta fatza de locuinte pentru ferme de sub 300 de oi, sau practic arrticolul 11 alineat 3 mentionat mai sus reprezinta singura reglementare in acest caz?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:03, 29 Octombrie 2020
o ferma cu cladiri si acareturi, sau doar un saivan? o ferma nu apare peste noapte
Puteti sesiza DJSP, DJSV, Agentia teritoriala de mediu si primaria avand in vedere ordinul MS nr. 114/ 2010
Gasiti informatii utile aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă salut.vecinul de la tara,are un grajd cu multi porci,in jur ... adalbert_d adalbert_d Vă salut.Vecinul de la tara,are un grajd cu multi porci,in jur de 12-16.are și capre.intre grajdul lui și gospodăria mea ne desparte un teren cu lățimea ... (vezi toată discuția)
Erbicidare și pesticide răspandite cu atomizorul lângă locuință David Nelu David Nelu Vă rog să îmi spuneti daca exista o lege pentru protecția sănătății, locuiesc la casa intravilan și peste drum la 3 metri are cineva un teren , mereu ... (vezi toată discuția)
Cresterea animalelor titel2titel titel2titel Buna ziua! Am la tara un vecin care creste animale pentru crercializare. As dori sa cunosc cate animale poate creste langa casa. Ce as putea sa fac in ... (vezi toată discuția)