avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație Șomaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație Șomaj

Am 35 de ani, si din data de 15.06.2020 beneficiez de indemnizatie de somaj pana in 15.09.2021 ( perioada de 1an si 3luni mi s-a comunicat de la somaj dupa prelucrarea dosarului, mentionez ca val indemnizatiei lunare este in val de 700 ron/luna).
Vreau sa stiu daca in aceste conditii in cazul in care ma angazez la o societate comerciala cu minim 2 h pe zi, pot beneficia in continuare de indemnizatia de somaj pana in sept anul viitor? Iar firma ce beneficii are de la stat?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
cândea_sorina, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:36, 31 Octombrie 2020
Veniturile din salarii nu se pot cumula cu indemnizatia de somaj ... insa:
- daca c.i.m. este pe durata determinata de maxim 12 luni ,plata indemnizatiei se suspenda;

- daca c.i.m. este pe durata determinata maimare de 12 luni sau pe nedeterminata ,plata indemnizatiei inceteaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj floricamihai floricamihai In momentul acesta beneficiez de somaj si in paralel am gasit de lucru cu contract de munca, un serviciu cu 4ore pe zi,intrebarea este mai pot beneficia in ... (vezi toată discuția)
Contract de munca torr10 torr10 pe 25-04-2012 am fost angajat la o firma unde am mai lucrat pe o perioada de 3luni dupa asta mi-au prelungit cu 3luni acum mi-au prelungit iar pe 3luni pana ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa terminarea liceului marianacioata marianacioata in perioada in care un absolvent de liceu primeste indemnizatia de somaj pe parcursul a 6 luni, poate avea un parte time de 2 ore, sau pierde indemnizatia? (vezi toată discuția)