avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Lichidare comunitate bunuri inainte de partaj ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Lichidare comunitate bunuri inainte de partaj succesoral

Tatal meu a murit in 2015. Mama a divortat de el in 1993. dar nu au facut partaj. Am dat in judecata recent pe sotia tatalui pentru a se partaja apartamentul bun propriu al tatalui, mostenit in 2000 de la parintii lui. Sotia a facut cerere reconventionala, pentru a se aduce la masa succesorala cota de 1/2 din apartamentul bun comun in devalmasie al parintilor mei. Eu cred ca este prematur introdusa aceasta cerere, intrucat cota tatalui nu a fost stabilita, nefiind dezbatut partajul intre parinti. Cred ca mai inainte sotia lui ar trebui sa introduca o actiune de partaj , in calitate de mostenitor al tatalui , in contradictoriu cu mama. Astfel va fi stabilita cota tatalui . Ulterior sotia tatalui va putea cere aducerea la masa succesorala a cotei tatalui.. Prezinta mare importanta acest aspect, pentru ca mama a contribuit mai mult la dobandirea apartamentului. Este corect ce gandesc?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:21, 31 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este corect daca contributia mamei dvs la dobandirea apartamentului este mai mare decat cea prezumata legal de 50-50%.

Faceti intampinare la cererea reconventionala si evidentiati aceste aspecte.
Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2020
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa tata Alexandru-Mugur Ionescu Alexandru-Mugur Ionescu Tatal meu are un apartament, pe care l-a dobandit prin cumparare de la stat in anul 1998. In apartament el a locuit din anul 1974. Mama mea chiar si dupa ce a ... (vezi toată discuția)
Tatal meu poate sa-mi doneze mie partea lui din casa? bernilory bernilory tatal meu doreste,sa-mi faca act [o donatie mai degraba],pt ca nu ma inteleg bine cu mama ,vrea sa ma puna la adapost........,insa mama nu doreste ca acel ap ... (vezi toată discuția)
Am nevoie de un raspuns rapid, va rog! talidae2000 talidae2000 In primul rand, buna ziua Am doua probleme cu care ma confrunt, mai bine zis, mama mea. Asadar, sa incep cu inceputul. 1. Apartamentul in care locuiesc ... (vezi toată discuția)