Solicitare in scris catre vecinul de langa pentru a muta aparatul de aer conditionat.
Buna tuturor,
dupa o serie de discutii avute cu vecinul de langa pe baza montarii unor aparate de aer conditionat, s-a organizat un forum alaturi de presedintele asociatiei de locatari + administratorul in care s-a decis de comun acord ca ambii proprietari trebuie sa mutam aparate de aer conditionat de pe peretele comun al blocului si sa le putem cat mai aproape de apartamentele noastre.
la 7 zile dupa acesta sedinta eu am mutat aparatul , punandu-mi-l pe balcon, avand toata documentatia aferenta. Vecinul in schimb nu l-a mutat nici acum la mai bine de 3 luni de la acel moment.
A fost sunat de presedinte, de administrator inclusiv de mine cam de 3 ori spunand acelasi lucru...ca-l va muta ! Intentia lui e clara de a-l lasa acolo.
Acum cateva zile s-a redactat inclusiv o minuta cu cele mentionate in sedinta avand semnaturile presedintelui si administratorului.
Urmatorul pas este sa-i trimit o notificare prin posta recomandata in care sa-i solicit sa mute aparatul.
Este legal sa-i cer acest lucru inclusiv print-o solicitare pe care sa o lipesc la intrarea in bloc ? Vreau macar sa-l denigrez in fata tuturor ca nu stie sa respecte un cuvant pe care si l-a dat . Vreau sa specific totul in acest document cu uz de detalii si sa-i solicit ca in cel mai scurt timp posibil, sa indeplineasca acodurile avute in sedinta. E ok ? Voi ce ati face in locul meu ?Nu face nimic altceva decat sa ma provoace fiind foarte arogant. Astept cu mare interes sugestiile voastre. Multumesc mult .
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
1-Interventia administratorului de imobil este nejustificata in conditiile in care reprezentantul legal al asociatiei de proprietari si factor decizional este presedintele de asociatie
Administratorul de imobil este angajatul asociatiei de proprietari cu limita de competenta executionala
2-Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna a carei administrare intra in responsabilitatea exclusiva a asociatiei de proprietari
Conform disp L nr 196/2018 proprietarii nu detin dreptul legal sa schimbe aspectul si destinatia partii comune condominiu fara acordul vecinilor si al asociatiei de proprietari
In speta ,componenta exterioara a sistemului de climatizare este instalata pe partea comuna de condominiu,motiv pentru care asociatia de proprietari are obligatia sa solicite proprietarului sa respecte dispozitiile in domeniu
administratia a decis in acea sedinta la care a participat inclusiv presedintele ca ambele aparate ori raman pe loc ori se muta. Am decis sa le mutam intrucat veicnul nu accepta aparatul meu pe peretele extern considerand ca este peterele lui , al lui pe persoana fizica . Eu l-am mutat, vecinul nu, de aici si disputele inutile