avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... vechime in specialitatea studiilor
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

vechime in specialitatea studiilor

Doresc sa particip la un concurs la care doua din conditii sunt: "studii superioare; vechime in specialitatea studiilor=5 ani."

Am o indoiala daca ma incadrez in aceaste conditii deoarece, am studii superioare de lunga durata, finalizate in 2006, dar am fost angajata ca economist in 2007. (aproximativ 2 ani jumate)
Inainte de aceasta data, am fost incadrata ca si contabil, pe o perioada de aproximativ 10 ani.

Specialitatea studiilor poate fi considerata: economica? (contabil+ economist) sau doar vechimea ca si economist?
Vechime in specialitatea studiilor inseamna durata care poate fi probata cu carnetul de munca, conform diplomei solicitate de postul din organigrama respectiva.
In cazul prezentat de dvs. se traduce prin durata incadrarii in munca in urma obtinerii diplomei - 2 ani si jumatate.
Din acest punct de vedere nu va incadrati in cerintele postului.

Daca este vorba de o unitate cu capital integral privat puteti incerca, dar daca e vorba de o institutie de stat, conditia nu e indeplinita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii zana27 zana27 s-a scos la concurs post temporar vacant de economist IA- biroul achizitii in cadrul unei institutii. Daca am vechime de 6 ani si 7 luni intr-o banca dar am ... (vezi toată discuția)
Concurs post contractual la o institutie publica zoki zoki Va prezint urmatoarea situatie: Sunt angajat din anul 2005 la o socetate pe post de contabil, la momentul respectiv eram inca student. In 2006 am terminat ... (vezi toată discuția)
Vechime in specialitatea studiilor _Cris_ _Cris_ Buna ziua,am si eu o intrebare referitoare la vechimea in specialitatea studiilor absolvite,doresc sa particip la un concurs pt a ocupa un post de ... (vezi toată discuția)