avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... datorie la banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

datorie la banca

Am si eu o intrebare!!!Am luat 2 credite de la bcr in urma cu 2 ani.Si nu am avut posibilitatea sa le achit.Dosarul de credit a fost trimis catre o firma de recuperari.Daca sunt salariat si bunuri nu am pe numele meu si sunt doar pe numele parintilor,ce ar putea sa imi faca?as putea sa ajung la o intelegere ca sa platesc esalonat suma?sau ar putea sa faca executare silita asupra bunurilor parintilor?!Care ar fi etapele inainte de executie si cat ar dura un proces?

Am posibilitatea de a ajunge la o intelegere pe cale amiabila sa imi iau angajamentul ca voi achita lunar 500 ron si sa nu imi mai faca poprire salariala?
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2009
tdy, utilizator
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 00:12, 25 Decembrie 2009
Nu se pot indrepta impotriva parintilor daca acestia nu au semnat contractul de credit.
Daca nu aveti nimic -bunuri sau venituri- nu au ce sa va faca. Daca aveti venituri-adica salariu- se va infiinta poprire pe salariu si angajatorul va opri 1/3 din salariu in fiecare luna pana la achitarea obligatiilor . Poprirea se instituie prin adresa catre angajator concomitent cu instiintarea d-voastra, nu va da in judecata, contractul de credit este deja titlu executoriu. Executorul va cere incuviintarea instantei care nu dureaza foarte mult, este doar o formalitate.
Au zis .... nu au facut. DAca parintii nu au semnat nimic nu se poate incepe executarea impotriva acestora.
Ultima modificare: Joi, 24 Decembrie 2009
Narcizaa, utilizator
dar am fost la banca si au zis k vor face executare silita si asupra bunurilor parintilor.Sunt credite de nevoi personale si le-am facut doar cu buletinul si adeverinta de munca
Daca cei de la banca va spuneau ca va baga la inchisoare ii credeati?
Este exact acelasi lucru ! Este o amenintare menita sa va faca sa platiti!
Oricum faptul fiind consumat (deci figurand in CRB) este mult mai convenabil sa asteptati sa fiti executat silit si sa vi se puna poprire pe salariu! (1/3 maxim din fiecare salariu ). Echivaleaza tot cu o plata esalonata! Doar ca ...a la longue~!B-)
Sfatul domnului Mihai Grigore este foarte bun !

Trebuie sa va ganditi ca daca nu aveti niciun bun pe numele dumneavoastra nu au ce sa va faca in afara de poprirea pe maxim o treime din fiecare salariu trecut in cartea de munca .

Daca intrati in somaj nu mai sunteti obligati sa platiti , iar daca primiti vreo mostenire o acceptati doar sub forma de inventar si nu pot sa se atinga de bunurule mostenite de dumneavoastra .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita? adi1985ab adi1985ab Buna ziua. As avea si eu unele nelamuriri, sper sa aveti bunavointa sa imi raspundeti. Dupa 2007-2008 am contractat unele credite de nevoi personale. Sume sub ... (vezi toată discuția)
Despre execatuarea silita ca urmare a neplatii ratelor la banca anca_mic anca_mic Buna ziua Parintii mei au facut mai multe credite la banci, credite ce insumeaza o valoare toatala de 6000 E .Amandoi fiind functionarii publici veniturile ... (vezi toată discuția)
Bănci și ifn bibicarina bibicarina Am niște ifn de achitat pe numele meu sar stau în casa mamei deci am adresa pe buletin unde stau cu mama. Eu nu am nimic pe numele meu. Dar vreau sa știu ... (vezi toată discuția)