avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... domiciliul copiilor in timpul divortului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

domiciliul copiilor in timpul divortului

Sarbatori fericite tuturor!
Sunt casatorita de 3 ani, iar cu sotul locuiesc de 10 ani, avem 2 copii minori.
De cand ne cunoastem, a fost violent, abuzandu-ma atat fizic, cat si psihic, chiar si in fata copiilor, de nenumarate ori. Am cateva certificate medico-legale.
Pe copii i-a abuzat psihic, tipand la ei si vorbindu-le urat, insa nu i-a lovit rau niciodata, doar la fund, ca orice parinte.
Locuim in casa mamei mele, el nu a avut domiciliul niciodata la aceasta adresa, numai eu si copii.
Am primit un apartament cu 3 camere, cu chirie de la ANL, in capatul celalalt al orasului. Avem toti drepturi egale acolo, desi semnatura mea nu a fost necesara la incheierea contractului.

Relatia nostra e deteriorata, nu il mai iubesc, nu mai avem o relatie sexuala, nu mai sunt sanse de impacare si i-am spus ca divortez.

Desi i-am spus mai demult sa plece, mi-a spus ca sta pt copiii si ca pleaca cand primeste casa, ca imi "va lasa" electrocasnicele, pt confortul copiilor, desi sunt luate impreuna. Tot atunci zicea ca nu vrea copiii, ca el e tanar si vrea sa-si refaca viata si ca mi-i lasa mie, sa vad eu cine ma ia cu "2 vagoane"!!!

Apoi, s-a razgandit. Vrea copiii. A spus ca se muta in apartamentul de la ANL, ia toate electrocasnicele din actualul apartament, unde locuim, ca sa le duca dincolo, ia si copiii, ii muta de la gadinita unde sunt inscrisi, si ca are toate drepturile, pt ca nu mi s-au incredintat mie, iar pe contract sunt trecuti si ei, si eu. Si ca nu ma impiedica sa locuiesc cu el, daca vreau, insa copiii stau cu el. In sinea lui, spera sa ne impacam.

El ma ameninta ca o sa-i fie lui incredintati copiii, pt ca e titular de contract (de INCHIRIERE!!!), iar eu nu am casa, ci stau in apartamentul mamei.
Pe copii ii momeste cu cadouri si ii intoarce impotriva mea, spunandu-le ca nu ii iubesc si convingandu-i sa-mi zica la telefon ca nici ei nu ma iubesc. Mi-a spus cel mare, de 4 ani si jumatate. Copiii il prefera pe el, pt ca lipseste mult de acasa si ii duc dorul.

Mentionez ca am un venit stabil si ca nu doresc sa stau impreuna cu el, in apartamentul ANL.

1. Cum sa procedez ca sa fie mai bine pt copiii, in cazul in care o sa cer ancheta sociala?
2.Unde o sa se faca ancheta, unde locuiesc acum sau la apartamentul ANL?
in cazul anchetei sociale, asistentul social adreseaza si minorilor intrebari referitoare la cum se poarta parintii cu ei?
3. Domiciliul declarat la politie, atat pt mine, cat si pe copii, este unde stau acum, nu unde scrie in contractul de inchiriere. Cat conteaza acest lucru pt a-mi putea lua copiii inapoi?
4. Ce dovezi ar putea aduce tatal, impotriva mamei, ca sa-i fie incredintati lui minorii? Repet, eu am dovada ca m-a agresat si ca s-a petrecut in fata copiilor (ma batea cu ei in brate).
Am fost cu cel mare la psiholog, pt ca uda patul (la 4 ani) si mi s-a spus sa ne rezolvam noi adultii problemele, apoi sa tratam copilul.

Conform Art. 613 indice 2 din C. pr. Civila , instanta poate sa-mi incredinteze mie minorii? In aceste conditii, instanta ma obliga sa stau cu minorii in casa de la ANL, fiind domiciliu comun?

Multumesc.

Ultima modificare: Vineri, 25 Decembrie 2009
Maria_Enache, utilizator
Cel mai recent răspuns: spiridon vasilica , utilizator 23:26, 25 Decembrie 2009
adutescu a scris:


Faptul ca sunt trecuti si copiii pe adresa de la ANL nu inseamna ca trebuie sa locuiasca acolo. Pt dvs e valabil acelasi lucru.



Doamna Dutescu... cum pot eu impiedica acest om sa plece in orice clipa cu copiii? Cu politia nu pot, sa ma opun cu forta nu... ii ia pur si simplu, sub pretext ca merg in parc si ii duce la noua casa, in care ar trebui sa stam toti.
Mi-a marturisit ca a fost sfatuit cu un avocat si ca eu nu-l pot impiedica cu nimic, intrucat, copiii fiind trecuti in contract, acolo e domiciliul lor de drept...dupa spusele lor... acoloe casa lor... iar eu refuz sa stau "acasa"...
Maria_Enache a scris:

meroiud a scris:

Nu il lasati sa ia copii cu dansul in apartament intrucat , este posibil sa va interzica legaturile cu acestia si atunci situatia se complica .

Si nici nu sunteti obligata sa il lasati sa ia copii in apartamentul de care ati facut vorbire .

Cum pot face asta acum?
Stiu ca nu sunt obligata, insa ii ia pur si simplu in baza faptului ca in contractul de inchiriere sunt trecuti si ei, iar el spune ca acolo au adresa si trebuie sa locuiasca.
Deja planuieste sa mute obiecte comune din actualul apartament in noua casa, si sa se mute cu copiii.
Nu mi-a interzis sa stau si eu acolo, pt ca avem drepturi egale, el e doar titular de contract. Eu nu doresc sa stau cu el, dar nici nu ma pot opune pe calea fortei, daca ii ia. Va dati seama, la caracterul violent pe care il are, ma poate bate iar.
Sa stau cu el, in noua casa, pentru copiii? Sau sa las copiii cu ei pana ii obtin prin ordonanta presidintiala?

Ma ameninta ca el are casa (cea cu chirie) si o sa obtina copiii spre incredintare, iar eu neavand casa pe numele meu (am stat singuri in casa mamei - sunt tolerata), nu ii voi primi.

Multumesc.


Chiar daca pleaca cu copii si va opuneti cum puteti, ulterior veti putea obtine o hotarare judecatoreasca.
Trebuie gasita o cale sa va intelegeti pe cat se poate cu privire la copii.

Politia nu prea vad sa va ajute.Cautati un avocat in orasul dvs. care ar putea sa va ajute.Sanse mari aveti.

avocat Claudiu Lascoschi
promoveti actiune de divort urgent si ordonanta presedentiala de stabilirea domiciliului minorilor la dvs. Ca sa nu vi- poata lua, sfatul meu este sa va duceti fie la parinti, fie la vre-o ruda unde sa fie sub supraveghere.Are sanse mici sa vi-i ia prin instanta, dar, de facto se poate intampla orice....cel putin pana nu se pronunta divortul.Sfatul meu este sa consultati si un avocat.
E bine sa aiba avocat daca poate.
Daca nu poate se va descurca daca ajunge in fata instantei cu cererea.Apoi o mai ajuta instanta...
Ar fi bine sa ii redacteze un avocat cererea de chemare in judecata.Apoi , totul va curge...
Stimata doamna Enache,
faptul ca sunt trecuti in contract nu inseamna ca trebuie sa stea acolo. Sotul dvs. va minte. Nici un avocat nu ar spune asa ceva. El vrea sa va pacaleasca.
Nu pot sa va sfatuiesc ce sa faceti sa nu ii ia. Pot sa va spun ce as face eu: m-as lupta pana la ultima picatura de sange, as risca si moartea pt copilasul meu - DOAR daca as sti ca nu isi doreste sa plece cu tatal lui. NU as face nimic daca as sti ca e fericit acolo.
Insa nu stiu daca m-as sacrifica sa mai continui viata langa tatal lui.
Dvs. alegeti daca mergeti si dvs. in noua locuinta. Eu nu pot decide asta in locul dvs.

Daca ii ia sub pretextul ca se plimba in parc, sau in lipsa dvs. sau printr-o alta pacaleala, dupa ce obtineti macar ordonanta presedintiala puteti sa ii luati inapoi cu politia. Aceasta ordonanta este o procedura urgenta si se solutioneaza extrem de repede, chiar in aceeasi zi in care e termenul de judecata.

Amenintarile lui cu casa sunt zero in fata instantei. Poate sa fie multimiliardar si proprietar pe 100 de blocuri. Dvs aveti un avantaj ca sunteti mama si puteti sa ii intretineti pe minori, chiar daca nu puteati, in urma solicitarii/obtinerii pensiei alimentare tot ii intretineati.

Puteti sa ne mai adresati si alte intrebari.

Alte discuții în legătură

Incredintare minori - mama in strainatate Mihaela Elena Mihaela Elena Revin pe forumul acestui site cu o noua problema. Doi tineri casatoriti de ceva ani, cu 2 copii minori (de 10, respectiv 6 ani). Cei doi nu se mai inteleg ... (vezi toată discuția)
Probleme in familie=va rog o solutie salvatoare daca aveti? cristinbc cristinbc Buna ziua, am o verisoara (locuieste intr-un sat de pe langa Campulung-Muscel) care s-a casatorit din dragoste cu un tanar pe care familia l-a acceptat greu ... (vezi toată discuția)
Revendicare apartament anl pe baza preluarii custodiei copilului de la fosta sotie(ar fi posibil?) sariansari sariansari Buna ziua! In timpul casatoriei am primit cu chirie la stat (primarie) un apartament ANL eu fiind titular de contract. In urma divortului, acum 4 ani, ... (vezi toată discuția)