avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ...poate cineva sa mi raspunda? Locuiesc pe o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ...poate cineva sa mi raspunda? Locuiesc pe o strada de ...

Buna ...poate cineva sa mi raspunda? Locuiesc pe o strada de 300 m lungime ...partea dreapta sunt case ,partea sanga este a unui tip...toata...drumul este cota parte din terenul fiecarui proprietar de casa...tipul de pe partea stanga a facut pe terenul lui depozit de produse de balastiera...are camioane,vola ,excavatoare si zilnic trece pe drum si l deterioreaza,clar...el il reface cu balast dar ne cere noua bani,celor cu case pentru reconstructia lui.cine nu da bani,este amenintat cu tribunalul,ca este lege pentru contributia la refacerea drumului..noi avem doar cate o masina mica...drumul se face la 2,3 luni,in functie de ploi...intrebarea este...este legal ce face,sa aiba depozit si sa treaca zilnic cu camioane incarcate pe un drum care este si al nostru? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CriTin , utilizator 22:01, 23 Decembrie 2020
Este asa cum am spus...sunt 28 de parcele din care vreo 7 sunt ale aluia care si a facut depozit acolo...si depozitul este in capatul strazii,asa ca tranziteaza toata strada,distrugand o...cand am cumparat noi,depozitul nu era,a aparut de doi ani...ceilalti proprietari comenteaza pe la spate ,pun bani la drum ca se tem de asta ca e un.....al primariei locale....nu ales,altfel se numeste...si are influenta acolo...doream doar sa stiu daca legal are voie sa faca asta intr o zona rezidentiala cu drum privat...multumesc
Sunteti lasi, dezbinati..... “V-am lasat saraci si prosti, va gasesc si mai saraci si mai prosti” Cand a spus aceste cuvinte despre noi, crezi ca ne-a jignit Brancusi?! P.S. Consultati-va cu un avocat! Am castigat impotriva a tot felul de politii, a primariei, a finantelor, se poate!
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2020
DlGoe, utilizator
Nu sunt jurist dar, din experienta mea cu proprietatea comuna :
- Da, coproprietarii contribuie la reparatii ale deteriorarilor provocate de utilizarea CONFORMA cu standardul de folosire a constructiei. (Când se ard becurile pe scara, platim toti. Cand aragazul meu explodeaza si sparge ferestrele de pe casa scarii, vecinii NU contribuie la reparatie ci EU o suport pt ca eu nu am respectat standardul de utilizare a gazului.)

- ACORDUL proprietarilor: Nicio modificare / reparatie a proprietatii comune nu se face fara acordul scris al tuturor coproprietarilor.

- STANDARDELE IN CONSTRUCTII reglementeaza clar categoriile de drum cu tonajele suportate. Folosirea unui tonaj incompatibil cu categoria de drum este culpa respectivului iar daunele ii sunt imputabile. Deci EL trebuie sa acopere reparatiile, NU toti proprietarii. Eventuala modificare a calitatii drumului cu ridicarea categoriei de tonaj trebuie aprobata de toti coproprietarii.

- PERSOANĂ JURIDICĂ :
* Folosirea fara acordul tuturor coproprietarilor a spatiului comun pentru activitate economica. Banuiesc ca nici nu v-a intrebat vreodata. Cu atat mai mult este atacabil: daca ar fi avut acordul celorlalti, cheltuielile comune, inclusiv cu drumul, s-ar fi aplicat PROPORTIONAL cu activitatea lui. Cred ca ONRC si un contabil va lamureste cum se calculeaza.
* Telefonia + internetul + TV + utilitatile (aductiune/canalizare, gunoi, iluminat) sunt contractate si facturate la tarife diferite pentru persoane juridice.

- INFRACTIUNI:
* distrugerea repetata a proprietatii private,
* cererea repetata de bani pentru reparatie,
* aluziile la susținerea persoanei din primarie (spuneti-o, pt ca nu ramane fără ecou)
* ”amenintarile” cu tribunalul NU sunt amenintari ci o onorabilă informare despre o intentie perfect legală. ILEGALĂ este inducerea ideii că aveti obligatia sa platiti pentru daune provocate de EL proprietatii comune. Dar INTENTIA de INSELACIUNE poate fi dovedita de REPETAREA DAUNELOR și a INCASARILOR din reparatii (cine repară – incaseaza ? tot firma lui / partenerii?). Inregistrati-l punandu-i intrebari in care sa admita ca daunele sunt provocate de traficul LUI si de TONAJUL NECONFORM categoriei de drum.
* FILMATI drumul timp de 1 luna și faceti MATEMATICĂ pentru a argumenta: un calcul simplu de tonaj camioane versus tonaj autoturisme care circula pe drum într-o luna. Vad ca un camion incarcat cu nisip are 8,9 tone și gol are 4,6 tone, un matiz are 826 kg, un landrover are 1,64 tone. Cred ca omul uzeaza drumul mai mult decât toti ceilalti la un loc. Numai ca el face PROFIT din aceasta uzură pe care i-o COMPENSATI cu totii. Poti filma pe proprietatea ta fără acord și poti folosi filmarea ca să te aperi. Puteti înregistra audio trecerea camioanelor și intrarea lor pe proprietatea respectivului.

Deci v-ati putea adresa:
ONRC pentru lipsa acordului coproprietarilor,
INSPECTORATULUI de stat in constructii (pt. standardele de tonaj), tuturor FURNIZORILOR de utilitati (pentru folosire și reparatii, le cereti să factureze proportional la tariful legal mai mare al persoanei juridice),
POLITIEI (pentru inducerea in eroare și obligarea la plata daunelor provocate de el si folositi argumentul matematic și inregistrarea).
Va multumesc frumos pentru raspuns...ati avut ceva de scris....m am lamurit acum....
CriTin, :-) Craciun fericit!
Ultima modificare: Miercuri, 23 Decembrie 2020
IonIoanaAnca, utilizator

Alte discuții în legătură

Este legal sa fie depozit de materiale de constructii si dezmembrari ... CriTin CriTin Este legal sa fie depozit de materiale de constructii si dezmembrari auto pe un teren dintr o zonă rezidențială ,care are acces printr un drum privat la ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - la ... IvanAlex IvanAlex Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: - la parterul blocului opereaza o firma de birotica unde au un spatiu de depozitare; - acestia au ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, detin o proprietate in comuna runcu, sat rachiti. ... Mihaifiri Mihaifiri Buna ziua, Detin o proprietate in Comuna Runcu, sat Rachiti. Proprietarul din spatele casei mele vrea sa construiasca un drum de acces de la principala catre ... (vezi toată discuția)