avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 188 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Modalitate impartire cheltuieli de reparatii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Modalitate impartire cheltuieli de reparatii

Exista oare o prevedere legala care sa- i dea dreptul presedintelui asociatiei de locatari sa imparta cheltuielile de raparatii efectuate in regim de urgenta la tevile de incalzire din subsolul blocului decat la majoritatea (17) locatarilor, excluzand pe cei care au centrale termice montate (3) cu argumentul ca "asa e legea; daca ii pun si pe ei sa plateasca, ma dau in judecata si castiga imediat. Daca v- ati dat acordul sa- si monteze centralele, asta e acum ..."
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Noiembrie 2020
georgedr72, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 00:19, 8 Noiembrie 2020
Nu există așa ceva, proprietarul ce renunță la folosirea unei părți comune, nu poate fi scutit de plata cheltuielilor de întreținere, pentru acea parte, asa spune unul dintre aliniatele art. 75 din legea 196 /2018.
Afirmatia presedintelui de asociatie nu are temei legal
Instalatia care asigura alimentarea cu agent termic din subsolul tehnic al condominiului reprezinta parte comuna
Disp L nr 196/2018 prevede obligatia tuturor proprietarilor de a achita cota individuala pentru administrare si asigurare stare tehnica a partii comune de constructii si de instalatii din condominiu
Aspectul ca unii proprietari au inteles pentru asigurarea confortului termic propriu sa renunte la alimentarea cu agent termic asigurat prin sistemul centralizat nu reprezinta temei legal oentru exonerarea de la obligatia participarii la intretinerea partii comune de condominiu
In speta ,c/v reparatii instalatie alimentare cu agent termic se repartizeaza tuturor proprietarilor functie de cota indiviza indiferent daca beneficiaza sau nu de agent termic in siatem centralizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli schimbare coloane verticale termoficare vladimir1984444 vladimir1984444 Buna ziua, in cazul in care se efectueaza o lucrare de inlocuire a coloanelor verticale de termoficare si apa calda, costul reparatiei ar trebui impartit la ... (vezi toată discuția)
Reparatii subsol brinzadanut brinzadanut buna seara am centrala termica si bransament individual la apa rece si locuiesc la parter intr-un bloc cu 4 etaje ceilalti proprietari sau hotarat acum sa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, reprezint o asociatie de proprietari si va rog sa ... sorin2504 sorin2504 Buna ziua, Reprezint o Asociatie de Proprietari si va rog sa imi spuneti daca tevile cu apa calda pt incazire 2 tevi (tur-retur) si apa calda menajera ,in ... (vezi toată discuția)