Buna seara, sunt intr-o mare problema si am nevoie de dvs. Sotul meu a decis singur sa plece sa lucreze in Danemarca acum 2 ani. Dupa jumatate de an de stat singura cu copilul in Romania, convinsa de el l-am urmat si eu si copilul nostru. Intelegerea a fost ca daca nu imi va fi ok sa revenim acasa. Insa ajunsi acolo a zis ca el nu se mai intoarce in Romania. Astfel, am zis sa ma integrez, m-am inscris sa invat limba, copilul e inscris la cresa insa nu vorbeste (2 ani si 8luni) si e temator incat cresa ne-a recomandat psiholog iar eu nu pot intra asa usor in invatamant aici (sunt cadru didactic). Ma rog, una peste alta am vrut sa revenim acasa. Nu si el. Fara stirea mea in 3 sept a depus divort din culpa comuna cerand domiciliul minorului aici in Dk. Lucru caruia ma opun. A luat si pasaportul copilului din casa. Aici doar el lucreaza momentan si stam in chirie. A cerut si ancheta sociala. Am un avocat in Romania si voi depune intampunare prin imputernicire. Eu in Romania nu detin locuinta insa pot lua o chirie si ma pot angaja din nou. Din cauza venirii aici am renuntat si la postul de la scoala. Am acordat o sansa...
1. Care sunt sansele sa primesc copilul judecandu-ne de aici din Dk?
2. De ce criterii se tine cont pt acordarea copilului?
3. Ancheta sociala s-ar realiza atat in Dk la tata cat si la mama in Ro?
4. Este legal sa retina pasaportul copilului?
Multumesc!
Dar ce criterii sunt prioritare in acordarea domiciliului copiluui de 2 ani?
Antoanela Geaman a scris:
Numai consultandu-se cazul, probatoriul...circumstanțele, actiunra vi se poate răspunde.cu un avocat bun, specializat în astfel de cauze desigur ca va cresc șansele.dosarul trebuie f bine administrat de avocat
cereti pe calea ordonantei presedintiale ca locuinta copilului sa fie la dvs in Romania, sa se suplineasca acordul tatalui pt revenirea in tara, iar tatal sa fie obligat sa va dea pasaportul.
va trebui sa dovediti ca interesul copilului e sa fie cu dvs in Romania, deocamdata sunteti in dezavantaj.
vad ca aveti avocat, el ce va zice ?