avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1052 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divorț. Copilul si casa cui rămân?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divorț. Copilul si casa cui rămân?

Bună ziua! Ma aflu in următoarea situație : vreau sa divortez de soțul meu, suntem casatoriti de 1 an si avem un copil de cateva luni împreună.
Casa este pe numele meu, cumpărată înainte de căsătorie, iar alte bunuri nu avem împreună.
Întrebările mele sunt următoarele :
1. Ce sanse sunt sa rămână copilul la el? MA tot amenință cu treaba asta, ca raman fără copil.
2. Are vreun drept la casa? Menționez ca toate facturile, inclusiv rata casei este plătită exclusiv din contul meu bancar.
Mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
Laura01, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 13:28, 8 Noiembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua

1. Tinand cont de varsta copilulu, nu are nicio sansa.
2. Nu are niciun drept asupra casei. Casa este bun propriu al dvs, fiind dobandita inaintea casatoriei.
Introduceți actiune de divort si ordonanta presedentiala pt stabilirea provizorie a domiciliului minorului la dvs. pana la soluționarea din.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
MA tot amenință cu treaba asta, ca raman fără copil.

va ameninta cu asta, ca stie ca va doare cel mai tare, dar sunt amenintari fara suport.
Oricum, nimeni nu ramane fara copil, ca e al amadurora, ambii veti exercita autoritatea parinteasca, iar cel mic va avea locuinta la dvs si tatal il va vizita, il va lua in vizita, etc.
Casa e bun propriu si ar avea dreptul doar la o suma de bani pt anul asta cand ati platit rate impreuna.
ps: e ordonanta presedintiala, d-na avocat.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2020
gi-jane2, moderator
Antoanela Geaman a scris:

ordonanta presedentiala

Președințială, d-na avocat, că are legătură cu ședința de judecată, nu cu vreun președinte.
La aceasta varsta copilul va rămâne la mama.

Pe partea cu casa se va analiza daca are si el un drept de creanță.
O sa va informeze avocatul dupa ce vede toate actele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort mihaelarusen mihaelarusen Buna ziua, Am o mare problema. Sunt casatorita de un an si am un copilas de 10 luni, iar casnicia nu prea merge. Sotul meu s-a schimbat foarte mult din clipa ... (vezi toată discuția)
Evacuarea sotului in timpul divortului cristina1980 cristina1980 Buna ziua, cateva lamuriri as avea nevoie daca se poate. Sora mea, este casatorita de 12 ani si acum din cauza neintelegerilor a hotarat sa divorteze. La ... (vezi toată discuția)
Divort, partaj si custodia copilului vladutepes vladutepes Buna! Sunt Vlad si as vrea sa va intreb cu ce ma aleg daca divorteaza sotia mea. Suntem casatoriti de peste 2 ani si avem si un copil de 1 an si 8 luni. E ... (vezi toată discuția)