Buna ziua! In decembrie am primul termen.la un proces la Înalta Curte.Este vorba de un proces pe fonduri europene la care noi am câștigat dar s-a făcut acum recurs.Imi puteți spune daca pot cere amânarea judecății pentru motiv de angajare apărare? Și dacă da, din experiența dv cam când s-ar da următorul termen? Problema este că ar trebui sa angajăm un avocat din București și nu știu ce onorarii sunt...
dacă ati formulat vre-o cerere( intampinare etc..) în dosar și ati avut un termen mai lung de o luna ...aveti grija ca vi se poate respinge cererea de amanare pt ca se considera ca ati avut timp suficient pentru a va angaja un aparator.e de recomandat sa va angajați pana la termen un avocat...onorariile sunt stabilite în funcție de: tariful avocatului, complexitatea cazului...etc.mai ales ca aveti nevoie de un avocat cu experienta, care sa poată pune concluzii la ICCJ, nu orice avocat..
Si care este motivul legal pe care doriti sa il invocati in cererea de amanare a procesului pentru lipsa de aparare ?
Ceea ce ai spus aici, nu reprezinta un astfel de motiv.
In situatia pe care ati expus-o, va sfatuiesc sa nu formulati o astfel de cerere intrucat, mai mult ca sigur va fi respinsa.
Instantele superioare, mai ales Inalta Curte, nu acorda usor astfel de termene. Instanta va motiva ca, de la data comunicarii cererii de recurs si pana la primul termen de judecata, ati avut destul timp la dispozitie pentru a va angaja avocat, formula apararile.
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
La fond ați avut avocat?
Dacă da, atunci aveți deja omul potrivit pentru a SCRIE ce știe el mai bine.
O întâmpinare și/sau note scrise (bine scrise) ... merg și singure. Nu-i musai să meargă și avocatul după ele.
Metaforic spus, contează mai mult partitura și mai puțin interpretul (actorul) într-un astfel de dosar, în care probele sunt înscrisuri, și este la instanța superioară.
Buna ziua! Mulțumesc mult pentru răspuns.Da,avem o d-na avocat care a depus și acum întâmpinarea.Problema era că nu știam dacă este in interesul nostru sa din reprezentanți și acolo de un avocat.D-na avocat cu care colaboram nu se deplasează din Suceava în București.
Obligatiile avocatului
adyr
In urma cu 6 luni am angajat un avocat sa ne reprezinte in istanta , deoarece socrul meu a fost omorat de un cioban prin lovitura in cap si strangulare , ... (vezi toată discuția)