avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 350 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pe o sumă extrem de mare.
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pe o sumă extrem de mare.

Buna ziua,

Am o întrebare în legătură cu executarea silită. Este posibil să ajung într-o situație de executare silită pentru niste recalculări de impozite dintr-un alt stat EU. Ca idee până în momentul acesta au reușit să ajungă la o sumă de peste 150% din tot ce am câștigat pe contract. Sunt încă în contestații cu ei și cel mai probabil se va ajunge la judecată. Pe lângă calcule greșite de genul că au adunat brutul cu netul și au aplicat impozite, nici nu au dorit sa auda de vreo cheltuială și s-o scada din impozitul calculat de ei.
Dar să presupunem că se ajunge la situația de a li se da dreptate și se ajunge la executarea silită. Suma pe care ei o cer este extrem de mare. Tot ce dețin eu nu ajunge nici la 2-3% din valoarea cerută.
Ce se întâmplă în această situație? O poprire pe salariu ar putea recupera creanța cerută în vreo 150-200 de ani.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2020
FaraNume2091, utilizator
Cel mai recent răspuns: CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT , Avocat 15:20, 12 Noiembrie 2020
or sa puna poprire pe salariu si or sa urmareasca bunurile, mobile si imobile, cate sunt.
Buna ziua,

Dacă aceste bunuri mobile și imobile nu au existat, nu există și nu vor exista vreodată?
Poprirea se realizează pe tot restul vieții? Urmărirea bunurilor la fel?

gi-jane2 a scris:

or sa puna poprire pe salariu si or sa urmareasca bunurile, mobile si imobile, cate sunt.

da, daca li se pare lor sa renteaza.
Teoretic se poate, spre exemplu, dacă vreodată veți obține o moștenire, acel bun poate fi urmărit și executat silit.
Apoi până la pensie puteți fi executată silit pe salariu, iar apoi pe pensie pentru tot restul vieții.

Asta în teorie, iar în practică depinde de creditor daca va considera profitabil acest lucru.
Multumesc de raspuns. De mostenit nu am nimic de mostenit, in concluzie acest subiect iese din discutie. Acum ma intreb ce o insemna pentru ei "rentabil" sa poti recupera suma respectiva in peste 100 de ani din poprirea pe salariu. In aproximativ 20 de ani voi iesi la pensie.
Se realizeaza cumva o evaluare la executarea silita pentru a se verifica daca este sau nu rentabila executarea? Incerc sa ma pregatesc moral de acest moment. Mai sunt ani de lupta cu ei, probabil si la CEDO, dar incerc sa-mi fac o idee cam la ce s-ar putea ajunge.

Alte discuții în legătură

Somatie mobiliara mire_mire1986 mire_mire1986 daca a facut oprire pe salariu de ce a mai trimis si somatie mobiliara (vezi toată discuția)
Din ce venituri poate o banca sa te execute? mihaela273 mihaela273 buna ziua! pana acum am avut o poprire pe salariu pentru un credit neonorat( in franci!!) .voi iesi la pensie in aceasta luna si probabil, peste ceva timp voi ... (vezi toată discuția)
Executare silita valina2014 valina2014 Nu am mai platit rate la banca de aproape 4 ani pentru un credit ipotecar. Imi vin somatii, o data pe an, de la diversi executori judecatoresti. Inainte de a ... (vezi toată discuția)