avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am decis sa vând o firma de care nu ma mai pot ocupa.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am decis sa vând o firma de care nu ma mai pot ocupa.

Buna ziua.
Am decis sa vând o firma de care nu ma mai pot ocupa și am găsit și un interesat.
Cumpărătorul a avut alte doua firme, una pe care a băgat-o in insolventa și alta cu pierderi mari. Bănuiala mea este ca vrea o a treia pe care sa o folosească ca firma fantoma in anumite scopuri. Ce riscuri exista pentru mine ca fost asociat in cazul in care firma pe care o cesionez acum aduna datorii sau credite restante? Este cesiunea o modalitate sigura prin care eu sa nu mai fiu asociat in vreun fel cu firma?
Ultima modificare: Miercuri, 11 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Cristina Filimon , Avocat 23:21, 10 Noiembrie 2020
Faceți cesiune de 100% din părțile sociale și ieșiți inclusiv de la administrarea acesteia. În felul acesta nu veți mai fi asociat în niciun fel cu aceasta.
Teoretic, atragerea răspunderii poate fi cerută față de orice persoană care ar fi putut contribui la intrarea în insolvență a socoetății. Pe de altă parte, dacă societatea este ok acum și are datorii minime, firești prin raportare la perioada aceasta, apreciez că sunteți ferit de probleme.

donny a scris:

Buna ziua.
Am decis sa vând o firma de care nu ma mai pot ocupa și am găsit și un interesat.
Cumpărătorul a avut alte doua firme, una pe care a băgat-o in insolventa și alta cu pierderi mari. Bănuiala mea este ca vrea o a treia pe care sa o folosească ca firma fantoma in anumite scopuri. Ce riscuri exista pentru mine ca fost asociat in cazul in care firma pe care o cesionez acum aduna datorii sau credite restante? Este cesiunea o modalitate sigura prin care eu sa nu mai fiu asociat in vreun fel cu firma?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere insoventa. datori catre bugetul de stat inlineasofa inlineasofa O societatea (SRL) are in proprietate o cladire si are datorii numai la Fisc de aproape 50.000 lei si cateva creante (aprox. 10.000 lei). Cum poate societatea ... (vezi toată discuția)
Vand firma cu datorii sandralungu sandralungu Buna ziua, am o firma cu o datorie de 20.000 lei la stat la care sunt asociat unic. Am incercat sa o cesionez cuiva dar dosarul a fost blocat deoarece am ... (vezi toată discuția)
Cesionare ginan ginan Daca s-au cesionat partile sociale ale unui srl cu datorii la buget in baza unui proces verbal de predare -primire insotit de balanta cu predarea activelor ... (vezi toată discuția)