avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 807 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, As dori sa stiu care este termenul legal ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, As dori sa stiu care este termenul legal pentru deschiderea ...

Buna seara,

As dori sa stiu care este termenul legal pentru deschiderea unei succesiuni. Mentionez ca tatal meu a decedat de curand iar eu si fratele meu suntem mostenitorii legali. Insa eu locuiesc in Germania de cativa ani, relatia dintre mine si fratele meu nu este una tocmai stransa, si ma gandesc ca va exista posibilitatea ca acesta sa inceapa procedurile legate de succesiune fara a sti eu. Momentan din cauza situatiei la nivel mondial, nu am cum sa ajung in Romania. Daca acesta va incerca si reusi cumva sa ma deposedeze de dreptul meu legal, exista posibilitatea ca eu sa atac in instanta acea succesiune?
Va multumesc anticipat.
Cu stima,
Tudor Daniel
Cel mai recent răspuns: TudorDaniel , utilizator 12:04, 13 Noiembrie 2020
Buna,
Iti multumesc pentru mesaj si compasiune in egala masura.
Stiu, si tocami din acest motiv incerc sa fac ceva in acest sens. NU am incredere din pacate, stiu ca fratele meu mi-a mai tras teapa in trecut, l-a folosit pe tatal nostru la maxim, financiar vorbind, fara sa ii acorde nici macar un minim ajutor. In vara cand l-am vizitat pe tata l-am gasit intr-o stare deplorabila, flamand la propriu.
Am sa vad cum am sa procedez, sper sa rezolv ceva, ba chiar sa si ajung in tara cat mai curand posibil.
Multumesc inca o data, numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere mostenire vovy vovy Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa. Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)
Deschiderea succesiuni Daniela si Maurizio Daniela si Maurizio Sintem 3 copii, unul in romania si doi in italia. sucessiuna dupa tata a fost facuta de mama ani in urma. Acum sint deja doi ani dupa moartea ei, este posibil ... (vezi toată discuția)
Pot amana succesiunea cire35 cire35 Buna.luni as dori ca sa deschid succesiunea.dar daca deschid succesiunea as putea ca sa o las asa deschisa?si cat timp pot ca sa o las?si de ce nu pot sa o las ... (vezi toată discuția)