avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, as avea o intrebare legata de contractul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, as avea o intrebare legata de contractul de intretinere. ...

Buna seara, as avea o intrebare legata de contractul de intretinere.
Am semnat in urma cu aproape doi ani un contract de intretinere cu bunica, care pe atunci avea 80 de ani. Dupa 4 luni de la semnarea contractului bunica a suferit un accident cerebral vascular in urma caruia a ramas imobilizata la pat. Timp de noua luni am ingrijit-o acasa, cu ajutorul a doua persoane, eu fiind in strainatate, la munca. Dupa acest timp, am decis, de comun acord cu bunica sa mearga sa se interneze la un camin de batrani privat, deoarece nu se mai intelegea cu persoanele care o ingrijeau, eu personal nu puteam avea grija de ea, fiind destul de grea, nu as fi reusit din punct de vedere fizic in primul rand, iar pe altcineva nu am gasit.
Dupa un timp petrecut la camin, bunica a decis ca doreste sa se intoarca acasa, doar ca eu nu ii pot asigura intretinerea in aceste conditii.
Puteti sa ma ajutati cu un sfat cu privire la ce ar fi de facut?
Se poate considera ca este sechestrata la camin?
Pot rezilia contractul?
Pot sa imi recuperez cheltuielile facute in acest timp?
Va multumesc

puteti rezilia contractul..trebuie analizate clauzele si in functie de asta se pot găsi soluții.
Pot sa imi recuperez cheltuielile facute in acest timp?

nu, ca nu e vina ei ca nu mai vreti sa o ingrijiti.
Stiu ca pare rautacios ce zic, dar bunica nu accepta ca nu se mai poate intretine, din acest motiv nu accepta nici o solutie din cele pe care i le-am oferit. Eu vreau sa o intretin, dar ea vrea sa fie independenta, in conditiile in care e la pat.
Am intrebat de cheltuieli, deoarece, pe langa intretinerea propriu zisa, I-am adus imbunatatiri la proprietate.

gi-jane2 a scris:

Pot sa imi recuperez cheltuielile facute in acest timp?

nu, ca nu e vina ei ca nu mai vreti sa o ingrijiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate fi primita in apartament mama/bunica/soacra in urma unui avc? mo20nik mo20nik Buna ziua, In martie anul curent nora surorii mele mai mari (M) a sunat-o pe cealalta sora a mea (R) sa-i spuna ca buni a cazut in baie si sa vina sa o ajute ... (vezi toată discuția)
Contract de intretinere - usor atacabil? alinalaura alinalaura Buna seara, mama mea are urmatoarea problema: parintii vor sa-i faca acte pe casa. ce este ma bine sa faca: contract de vanzare cumparare sau contract de ... (vezi toată discuția)
Mi-a fost donat un imobil de către moștenitorii bunicii mele. cum pot anula această donație? MihaiX933 MihaiX933 Buna ziua, Acum o luna de zile mi-a fost donat un imobil, imobil ce a avut 4 mostenitori dupa moartea bunicului meu (bunica si cei 3 copii), iar acestia mi ... (vezi toată discuția)