avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc tranzactie fara risc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc tranzactie fara risc

Buna dimineata.
Am facut tranzactii imobiliare la viata mea. Dar mi se pare ca acum s-a schimbat cate ceva. Voi vinde un imobil. Nu se mai poate da cash? Sau... cum? Ceva nu se leaga in dorinta cumparatorului. Eu am dat anuntul ca persoana fizica. M-a gasit, am discutat. Apoi, a venit cu un agent imobiliar ca sa facem tranzactia prin agentie. Si imi tot spune ca banii vor ramane la agent pana semnam actele (candva, se dadeau in anticamera notarului si stiam ca ii am) Mi se pare ciudata varianta asta si ma tem de o inselatorie. Exista o varianta prin Banca, cu un cont din care sa nu-i mai poata retrage daca actele sunt semnate si nici eu fara contractul de V-C semnat? Sau, ce alta varianta sigura ar fi? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 22:54, 14 Noiembrie 2020
Hotul de hot se teme. Zice ca daca nu mai vreau sa semnez odata virati banii? Asa ca... s-a nascut la mine intrebarea: daca nu mai da banii odata semnate actele?
Mergeti impreuna la notarul.unde o sa încheiati tranzacția și lămuriți acest aspect.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Păi de aceea v-am sugerat să mergeți împreună la Banca si ulterior tot împreună la notar.
Realizați și dvs ca nu exista o sincronizare perfecta intre plata prețului și semnarea contractului.
Concesii trebuie să facă ambele părți.
Dacă suma e mai mare, probabil nici nu o sa va intre în cont fix pe moment.
Notarul nu are mare lucru ce sa faca, în afara de a perfecta actul conform manifestării voinței dvs si solicitarea prezentării documentului bancar.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare garsoniera transfer bancar cataleata cataleata Buna ziua, doresc sa cumpar o garsoniera la care doresc sa fac tranzactie bancara. Cum este cel mai sigur ca in momentul cand vanzatorul a primit banii in ... (vezi toată discuția)
Cum se pot incasa cel mai sigur bani intr-o vanzare de teren? liana1963 liana1963 As dori sa stiu care este cel mai sigur mod de a incasa pretul unui teren vindut ( deci relativ o suma mare de bani) ,asa incit sa poata fi semnat actul de ... (vezi toată discuția)
Vânzare apartament cu precontract prin agenție imobiliară: există riscul de a fi escrocat de agent sau de cumpărător? eugenoros eugenoros Caul 1. Am pus un apartament in vanzare. Un agent imobiliar care mi-a citit anuntul mi-a adus un client care s-a hotarat sa cumpere apartamentul. Clientul este ... (vezi toată discuția)